Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Finalisten “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland 2014” voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zijn bekend!

| Geen reacties

Eerder lieten we u kennis maken met de finalisten van de provincies Brabant, Zeeland en Limburg. Nu zijn ook de finalisten van Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland bekend!

De Noord-Hollandse finalist is Frans Conde van Roberto’s Restaurant (onderdeel van Hilton Amsterdam). Voor dit gerecht stapte hij af zijn geliefde Italiaanse keuken en ging hij terug naar zijn roots. Het resultaat: ‘New Venezuelan-Style Pork and Gouda Cheese’. Een heerlijke combinatie van varkensschouder, sweet peppers en Goudse kaas.

Finalist Jeroen Schuurman van Unique Products is een buitenbeentje in deze wedstrijd. Van oorsprong is hij chef, maar als eigenaar van Unique Products houdt hij zich tegenwoordig bezig met hele andere zaken: bindmiddelen. In zijn gerecht ‘Gelders Vallei Varkenswang’ komt dit product dan ook uiteraard terug. Een combinatie van geplukte varkenswangen, bapaodeeg en een radijs- en wortelmarinade.

Het op een idyllisch eilandje gelegen restaurant Tante Kee is finalist van de provincie Zuid-Holland. Chef-kok Raymond Reeb heeft een gerecht gemaakt dat typerend is voor zijn kookstijl: een traditionele Babi ketjap in combinatie met een pompoenmoes waarin de Oosterse invloeden duidelijk een meerwaarde zijn en de langoustine die er toch een hippe twist aan geeft.

Wilt u laten zien wat u in huis heeft? Stuur dan een recept in (het liefst met foto) via wwinkel@hanos.nl. Het mag een voor-, hoofd- of lunchgerecht zijn, als het hoofdingrediënt maar bestaat uit één of meerdere producten afkomstig van het Nederlandse varken. Uit de inzendingen wordt per provincie een finalist gekozen die op 29 november bij de Kerstfair in HANOS Eindhoven strijden om de landelijke titel.

Natuurlijk is uw provinciale eerste plek ook iets waard! U krijgt een gevelschild met daarop de tekst ‘Finalist lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland 2014’. Bovendien krijgt u een reportage met het winnende gerecht in magazine PASSION HI.

Ook word er gezocht naar kookclubs die het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland kunnen maken, hiervoor gelden dezelfde regels en zij mogen in de finale meestrijden in een aparte categorie. Stuur uw gerecht in via wwinkel@hanos.nl.

Finalisten LVVG 2014

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.