Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Open dag toekomstgerichte zeugenstal familie Custers in Venray

| Geen reacties

Zaterdag 30 augustus openen Marcel en Karin Custers hun nieuwe zeugen stal aan de Kiekweg 21 in Venray. De open dag vindt plaats tussen van 14.00 tot 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven, kinderen kunnen er hun boerenknechtdiploma halen en toeleveranciers en de familie Custers zijn er om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de Nederlandse varkenshouderij. Bij de bouw van deze nieuwe stal is gedacht aan de dieren door allerlei nieuwe snufjes om het de dieren echt naar hun zin te maken, het mileu en de omgeving.

Omdat zeugen het graag koel hebben, bouwde de familie slimme kraamhokken met veel frisse koele lucht die precies terecht komt bij hun neuzen. Voor de pasgeboren biggetjes zijn er speciale zachte antislip vloeren en speciale biggennestjes met vloerverwarming en kapjes boven de dieren. Als de biggen oud genoeg zijn om zelfstandig te leven dan verhuizen niet zij, maar juist hun moeder naar een nieuw onderkomen. Een speciaal nevelsysteem biedt de dieren op warme dagen verkoeling.

De nieuwe stal is uitgerust met een luchtwasser die 95% van de ammoniak en flink wat geur en stof uit de stallen filtert. De stal van de familie Custers wordt rondom beplant met knotwilgen en leilindes die typisch passen bij de omgeving.

  •  Venray Boeit: Zaterdag 30 augustus open dag in nieuwe toekomstgerichte zeugenstal”, (artikel), 20-08-2014.

De_familie_Custers_nodigt_burgers_en_boeren_uit_voor_haar_grote_open_dag_in_haar_toekomstgerichte_zeugenstal_in_Venray

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.