Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Open dag voor boer en burger in de nieuwe vleesvarkensstal van de familie Geurts in Dodewaard

| Geen reacties

De familie Geurts bouwde in Dodewaard een gloednieuwe, duurzame en toekomstgerichte vleesvarkensstal voor haar dieren. De stal wordt zaterdag 2 mei geopend met een feestelijke open dag voor boeren en burgers. Iedereen is van harte uitgenodigd om de stal te bekijken en te zien welke investeringen zijn gedaan om het de dieren helemaal naar hun zin te maken en de omgeving zo min mogelijk tot last te zijn.

Slimme stal vol licht, lucht en ruimte voor dieren

Het zal de bezoekers aan de open dag bij de familie Geurts in Dodewaard meteen opvallen hoe licht, ruim en vol frisse lucht hun nieuwe varkensstal is. Zo is er een grote lichtstraat aangebracht die zorgt voor lekker veel daglicht in de stal. De varkens ervaren daardoor een natuurlijk dag- en nachtritme. Om het de varkens nog meer naar hun zin te maken, is er speciaal speelgoed voor de dieren. In de stallen heerst ’s zomers en ’s winters een aangenaam klimaat doordat de temperatuur en ventilatie compleet computergestuurd wordt geregeld. De familie Geurts investeerde in een innovatieve biologische luchtwasser die 85% van alle ammoniak, geur en stof uit de stallucht filtert. Daardoor is de stal niet belastend voor haar omgeving. Een automatische voersysteem zorgt er voor dat elk opgroeiend varken, precies de portie voer krijgt die past bij zijn of haar leeftijd. Dat houdt de varkens gezond en in topconditie.

Burgers en boeren welkom tijdens grote open dag op zaterdag 2 mei

Tijdens de open dag is iedereen van harte welkom om zelf te komen bekijken hoe varkens in moderne Nederlandse varkenshouderijen leven. De familie Geurts en hun toeleveranciers vertellen hun gasten graag over de varkenshouderij. Vanwege de strenge hygiëneregels in de varkenshouderij zijn er tijdens de open dag nog geen dieren aanwezig. De open dag aan de Welysestraat 30B in Dodewaard duurt op zaterdag 2 mei van 13.00 tot 17.00 uur.

De familie Govers uit Macharen nodigt iederen uit om te komen kijken hoe varkens leven en worden verzorgd in hun nieuwe vleesvarkensstal

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.