Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Nederlandse boeren fietsen € 582.725,- bijeen in voor strijd tegen kanker

| Geen reacties

Nederlandse boeren fietsen € 582.725,- bijeen in voor strijd tegen kanker

112 varkens-, pluimvee- en rundveehouders beklimmen deze week de Alpe d’Huez

Nederlandse boeren gunnen zichzelf maar zelden een weekje vrij.  Deze week laten ze de zorg voor hun dieren voor één week over aan een ander. Aanstaande donderdag beklimmen ze met ruim 112 afgevaardigden uit de varkens-, pluimvee- en rundveehouderij, op één dag, maar liefst zes maal, de Alpe d’Huez. Ze zijn daarmee al jaren één van de grootste deelnemersgroepen aan Alpe d’HuZes. Vanmiddag werd bekend dat zij daarmee 582.725 euro bijeen hebben gebracht voor onderzoek tegen kanker. Aanstaande donderdag groeit dit bedrag nog uit. Elke beklimming levert namelijk ook nog het nodige op.

Boeren laten zorg voor hun dieren deze week over aan ander om geld in te zamelen tegen kanker

Bij een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst vandaag kwamen fietsers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Nederlandse boeren, laten deze week voor één keer de zorg voor hun dieren over aan een ander. Een grote groep boeren trainde naast hun drukke bestaan als boer, keihard om aanstaande donderdag op één dag, zes maal de Alpe d’Huez te beklimmen. Ze willen daarmee laten zien dat niet alleen de gezondheid en het welzijn van hun dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen om een einde te maken aan kanker. Het is de zevende keer dat boeren, dierenartsen, leveranciers en andere betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge’ aan Alpe d’ HuZes deelnemen. Maar de actie brengt nog veel meer aldus één van de deelnemers: “Ik had dit voor geen goud willen missen. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als veehouderij toe in staat zijn. Dat geeft echt een enorme kick. Dat zou iedere veehouder zelf een keer mee moeten maken.”

Boeren brengen in zeven jaar bijna 6 miljoen euro bijeen voor onderzoek tegen kanker

BIG Challenge is gestart in 2009 door oprichter Herman Houweling. In de afgelopen jaren haalden boeren bijna 6.000.000 euro op voor onderzoek tegen kanker. Deze bedragen zijn 100 procent gedoneerd aan het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds.
Meer informatie: www.bigchallenge.eu en over Alpe d’HuZes op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.