Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Inge van Schip fietst met BIG Challenge de Alpe d’Huzes voor haar vader en moeder

| Geen reacties

IngevanSchip-2015

Inge van Schip uit het Gelderse Alphen aan de Maas is de jongste deelnemer van BIG Challenge, (farmers against cancer). Inge fietste donderdag mee met tientallen veehouders tijdens Alpe d’Huzes, waarmee geld wordt ingezameld voor het KWF.

Inge’s verhaal is bijzonder. Haar ouders zijn kankerpatiënt en haar opa en schooljuf overleed aan deze ziekte.  “Mijn vader en moeder leven gelukkig nog. Ik fietste mee aan de Alpe d’HuZes om te zorgen dat steeds minder mensen dood gaan aan kanker.”

Inge’s vader Robert en moeder Daniëlle hebben helaas allebei te maken met kanker. Daniëlle al op heel jonge leeftijd. “Met de wetenschap van toen hebben ze mij er doorheen gesleept, niet wetende wat de gevolgen van de behandelingen waren.”

De gevolgen waren een hersentumor op latere leeftijd na de zwangerschap en nog altijd klachten. Robert kreeg darmkanker in 2008 en werd in 2011 genezen verklaard. “Maar ja, wat is beter. Ik kan veel minder dan voorheen en moet met beperkingen leren leven. Onderzoek naar het leven ná de kankerbehandelingen is voor ons heel belangrijk.” Robert, werkzaam bij agrarisch advies- en accountantsbureau ABAB Accountants, fietste in 2012 mee met BIG Challenge en Inge wilde dit jaar ook meedoen. “Ook voor mijn oude basisschooljuf die is overleden aan kanker, voor andere mensen uit het dorp en om ervoor te zorgen dat in de toekomst niemand meer hoeft dood te gaan aan kanker.”

Inge is een fanatiek zwemster en volleybalt. Het fietsen kwam daar afgelopen jaar nog bij. “Boven op zolder op de spinfiets en tochten maken met mijn vader.” Op de vraag hoe ze het leven met ouders die hebben moeten leren leven met de gevolgen van kanker ervaart, moet ze even nadenken. “Ik weet eigenlijk niet beter maar mama zou misschien minder vergeten en papa zou dan meer dingen met ons kunnen doen.” Inge heeft met haar acties op haar school, oude basisschool, de zwemclub en het dorp € 5200,- ingezameld.

De totale opbrengst van BIG Challenge is tot nu toe 582.725 euro.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.