Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

NVV-leden maken hamburger met dubbele lading

| Geen reacties

SAMSUNG CSC

Ingrid Jansen met Han en Annet Joosten

SAMSUNG CSC

Ingrid Jansen met Helma Lodders

NVV presenteert Verken-burger
De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) heeft vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering in Heteren, de zogenoemde ‘Verken-burger’ gepresenteerd.
Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) nam de eerste Verken-burger in ontvangst en kreeg deze uit handen van NVV-voorzitter Ingrid Jansen. De Verken-burger heeft een dubbele lading: Verken is in sommige delen van Nederland dialect voor ‘varken’, maar staat ook voor ‘Verkennen’: Het verkennen van de burger en de burger die de varkenshouderij komt verkennen.
De hamburger, uiteraard gemaakt van 100 procent varkensvlees, staat symbool voor de ambities van de NVV om burgers en varkenshouders via dialoog en open stallen dichter bij elkaar te brengen. ‘Via meer dialoog en transparantie willen wij de burger in toenemende mate betrekken bij onze sector met als doel het creëren van breed maatschappelijk draagvlak voor de varkenshouder en zijn (gezins)bedrijf’, zegt Ingrid Jansen. Deze ambities zijn ook verwoord in het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.
Uitvoeringsagenda
De presentatie van de Verken-burger is alvast een voorschot op de uitvoeringsagenda van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees. Deze uitvoeringsagenda bevindt zich in de afrondende fase. Dialoog met de maatschappij is een prominent onderdeel van de uitvoeringsagenda.
De Verken-burger is gemaakt door varkenshouders en NVV-leden Hans en Annet Joosten uit Dodewaard. Zij zijn tevens slager en leverancier van vleespakketten en nemen de Verken-burger met ingang van vandaag al op in hun vleesassortiment. Tijdens de ALV konden alle aanwezigen de Verken-burger proeven.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.