Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

De familie Bom-Hans nodigt boeren en burgers uit tijdens haar open dag in hun nieuwe duurzame en diervriendelijke vleesvarkensstal op 16  juli in Zinderen

| Geen reacties

De nieuwe stal van de familie Bom is gebouwd volgens de eisen van het Beter Leven Keurmerk van de DierenbeschermingDe familie Bom-Hans bouwde in Zwinderen een gloednieuwe toekomstgerichte stal vol innovatieve snufjes waarin varkens gaan leven volgens het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. De gloednieuwe, toekomstgerichte varkensstal wordt aanstaande donderdag 16 juli geopend met een feestelijke open dag voor boeren en burgers. Een unieke kans om de stal van binnen te bekijken en om met eigen ogen te zien hoe varkens leven in de Nederlandse varkenshouderij.

Lekker klimmen en de wereld van boven bekijken door speciale hoogslapers

In Zwinderen bouwde de familie Bom-Hans een gloednieuwe vleesvarkensstal die voldoet aan de allernieuwste eisen voor de varkenshouderij. Een moderne stal bovendien die extra veel speel- en leefruimte biedt aan de dieren en het milieu niet belast. De stal geeft onderdak aan de biggetjes die op hun eigen bedrijf worden geboren. De familie Bom-Hans bouwde speciale hoogslapers voor haar varkens. Net als kinderen, vinden opgroeiende varkens het heerlijk om te klimmen en de wereld van bovenaf te bekijken. In de nieuwe stal zijn daarom plateau’s gebouwd die de varkens kunnen bereiken door speciale varkenstrappen te beklimmen. De hoogslapers zijn heerlijk om te slapen, te relaxen of zomaar te genieten van het uitzicht over de rest van de stal. De stallen zijn uitgevoerd met uitdagende stromanden en interactief varkensspeelgoed om het varkens echt naar hun zin te maken. Wie de stal bezoekt zal het meteen opvallen hoe ruimtelijk en vol natuurlijk daglicht de stal is. Daarvoor ervaren de dieren een natuurlijk dag- en nachtritme en is de stal prettig om in te werken voor de boer en zijn medewerkers.

 

Slimme stal met extra veel licht, lucht, ruimte en speelgoed voor de dieren

In de stallen heerst ’s zomers en ’s winters een aangename temperatuur voor de dieren en er wordt veel gezonde frisse lucht in de stal gebracht door het speciale klimaatsysteem. In de nieuwe vleesvarkensstal is ook het automatische voersysteem te zien dat er voor zorgt dat elk opgroeiend varken, de portie voer krijgt die past bij zijn of haar leeftijd. Daardoor groeien de dieren goed en blijven ze in topconditie. De varkens in het bedrijf van de familie Bom-Hans worden niet gecastreerd. De nieuwe stal is verder voorzien van een speciaal systeem dat de mest en urine van de varkens, steeds afzuigt naar een afgesloten mestput. Daarmee wordt voorkomen dat geur en ammoniak vrijkomen in de stal en haar omgeving. Dat is een stuk gezonder voor de varkens, de boer en zijn omgeving. Door het innovatieve mestafzuigsysteem is de stal niet belastend voor haar omgeving.

 

Meer informatie

Tijdens de open dag is iedereen welkom. De familie Bom-Hans en heel veel van haar toeleveranciers zijn er om de bezoekers te vertellen over de Nederlandse varkenshouderij. De open dag aan de Verlengde Hoogeveensevaart 33 in Zwinderen is op donderdag 16 juli van 17.00 tot 21.00 uur. Vanwege de hygiëne-eisen in de varkenshouderij zijn er nog geen varkens aanwezig.

Het volgende is hiervan in de pers verschenen:

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.