Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Varkenshouderij van de familie van den Berkmortel te zien op RTL4

| Geen reacties

De varkenshouderij van de familie Berkmortel was afgelopen zondag in het nieuws in het programma RTL4 Nederland Proeft. Tijdens het programma is te zien hoe Winston Post op pad gaat voor een stuk varkenskophaas en zo terecht komt op in de varkenshouderij van Van den Berkmortel. Daar bekijkt het hele bedrijf van big tot vertrouwd stuk vlees dat vanuit de boerderijwinkel wordt verkocht.

 

Marcel en Doreen van den Berkmortel hebben twee varkenshouderijen in Sint-Oedenrode aan de Houtsestraat 17 en Airborneweg 10. Bovendien verkopen ze het vlees van hun varkens  rechtstreeks aan de consument vanuit hun boerderijwinkel. Daardoor beheert de familie de hele voedselketen op een bewuste en duurzame manier. Aan de Houtsestraat worden dragende zeugen in een grote groep gehouden. Op dit bedrijf worden ook de biggetjes geboren. Via een speciaal zichtvenster kan het publiek van heel dichtbij pasgeboren biggetjes bij hun moeder bewonderen. Als de biggetjes groot genoeg zijn verhuizen ze samen met hun broertjes en zusjes naar het vleesvarkensbedrijf aan de Airborneweg. Daar groeien ze samen op in groepen. Op deze locatie is tijdens de uitzending  ook de brijvoerkeuken van de familie Van den Berkmortel te zien. In deze brijvoerkeuken maakt de familie zelf gezond en duurzaam voer voor varkens van reststromen uit bijvoorbeeld de bierindustrie.

 

Winston Post vond het erg interessant om zelf te zien hoe varkens leven in de Nederlandse varkenshouderij. Aanstaande zaterdag wordt het programma herhaald om 12.30 uur op RTL4. De opnames die RTL4 maakte zijn ook te zien op www.puurbrabant.nl

of ga rechtstreeks naar de uitzending: klik hier vanaf 10.30 min.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.