Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

“Die varkens zitten lekker warm”

| Geen reacties

vee en logestiek“Als je met je moeder voorbij een vrachtwagen met varkens rijdt en ze zegt ‘dat is zielig!’ Dan kun jij zeggen dat het niet zo is. Die varkens zitten lekker ruim en warm.” Henk Bleker is gewend om te spreken in de Tweede Kamer, maar die tijd heeft hij achter zich gelaten. Dinsdagmorgen richtte hij zich tot de leerlingen van de Nijnselse basisschool. Met het Weekend van het Varken voor de boeg namen ze samen een kijkje in een volle vrachtwagen met varkens van firma v/d Berkmortel.

Dat bracht een minder prettig geurtje met zich mee, maar dat leek niemand te deren. Kinderen uit een klein dorp zijn wel wat gewend en daarom stapten ze parmantig en zonder schrik de truck in. Bleker ging met hen mee en keek lachend toe. “We doen dit wel vaker. Dan laten we zien aan de mensen hoe dieren vervoerd worden”, zegt hij in de hoedanigheid als voorzitter van Vee Logistiek Nederland. Maakt hem dat direct tot ambassadeur? “In zekere zin wel natuurlijk”, beaamt Bleker. “Ik houd me niet alleen bezig met de varkenssector. We zijn er ook voor het melkvee bijvoorbeeld. In Nederland doen we heel veel goede dingen en dat mogen we best laten zien.” Op dit moment is de varkenssector in opstand. De boeren hebben het zwaar. Aankomend weekend staat het jaarlijkse Weekend van het Varken op het programma. “Dat komt op een goed moment vind ik. Het is goed dat mensen zien hoe die wereld in elkaar zit en wat voor goed werk ze leveren.”
Ondertussen wedijverden de varkens en de kinderen wie het hardst kon schreeuwen. De laadklep ging op en neer om telkens een volgende groep uit te leggen hoe varkens van A naar B worden gebracht. Ook de ouders en leerkrachten vonden het interessant. Het Weekend van het Varken leek al begonnen.

Bron: Mooi Rooi

 

 

Voor meer foto’s lees hier verder

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.