Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Kom gezellig varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij Aan ’t Zandeinde in Lemele op zaterdag 12 september

| Geen reacties

Weekend vh varkens 2014 (3)

 

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan iedereen bij 35 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe varkens leven. In Lemele is iedereen welkom bij Aan ‘t Zandeinde Kijk-, doe- en zorgboerderij. Daar geven Anneke Jeeninga en Gerdy Haselhorst-Bloten uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseren ze allerlei leuke activiteiten op hun erf. U bent hier op zaterdag 12 september welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Geniet van de dieren en allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Moderne varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert de stichting Varkens in Zicht voor de negende keer het Weekend van het Varken. Tijdens dit weekend kun je overal in Nederland varkensbedrijven bezoeken. In Lemele is Aan ’t Zandeinde Kijk-, doe-, en zorgboerderij geopend voor het publiek. Daar leven 50 moedervarkens die ieder een paar maal per jaar een nestje jonge biggen krijgen. Vanachter glas kunt u de dieren goed bekijken. Aan ’t Zandeinde is een kleine boerderij waar de dieren dezelfde verzorging krijgen als op andere boerderijen. Van maandag tot en met zaterdag zijn er op deze boerderij een groep hulpboeren aanwezig die als dagbesteding helpen met het verzorgen van de dieren. Tijdens de open dag wordt er uitleg gegeven over de varkenshouderij. Er zijn leuke spellen voor de kinderen en biggen om te knuffelen.

 

Elke dag gratis en zonder afspraak varkens kijken in Lemele

Het Weekend van het Varken bij Aan ‘t Zandeinde aan Zandeinde 1 in Lemele is gratis te bezoeken op zaterdag 12 september van 11.00 tot 16.00 uur. De open dag bij deze varkenshouderij is bovendien onderdeel van de fiets en autoroute ter gelegenheid van Open Monumentendag in Ommen die dit jaar haar schijnwerpers richt op het thema Kunst en Ambacht in Lemele. Het hele jaar door kunt u elke dag gratis en zonder afspraak naar de varkens kijken op deze boerderij en in één van de 25 speciale zichtstallen in Nederland. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vindt u op www.stapindestal.nl. U vindt daar ook de adressen en openingstijden van alle andere varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.