Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Kom gezellig varkens kijken tijdens Weekend van het Varken op zaterdag 12 en zondag 13 september bij Boerderij Knorhof in Oudega (DFM)

| Geen reacties

IMG_3487

 

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan iedereen bij 35 varkensbedrijven in heel Nederland komen kijken hoe varkens leven en hoe varkenshouders elke dag voor hun dieren zorgen. In Oudega(DFM) is iedereen welkom op varkensbedrijf Knorhof. Cor en Corine de Ruijter geven er zelf uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseren allerlei leuke activiteiten op hun erf. U bent op beide dagen welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Moedervarkens zien wroeten, spelen en relaxen in één grote strostal

Moderne varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert de stichting Varkens in Zicht voor de achtste keer het Weekend van het Varken. Tijdens dit weekend kun je overal in Nederland varkensbedrijven bezoeken. In Oudega stelt de familie de Ruijter hun zeugenbedrijf open voor het publiek. Vanachter glas zijn alle onderdelen van het bedrijf goed te zien. Zo kunt u een blik werpen in de kraamstal waar pasgeboren biggetjes en hun moeders worden verzorgd. Ook de beer zie je achter glas, een enorm groot mannetjes varken. In de grote schuur zie je alle zwangere varkens van Cor en Corine samen rondkuieren, spelen en relaxen in het stro. De varkens eten ook veel stro. Dat is goed voor hun spijsvertering en darmgezondheid. Een automatisch voersysteem zorgt er voor dat alle varkens elke dag precies de juiste hoeveelheid en soort voer krijgen die past bij hun leeftijd en levensfase. Dat is erg belangrijk om de varkens gezond en in topconditie te houden.

 

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het duurzame boerenerf

De familie de Ruijter produceert het zogenaamde KDV vlees. KDV vlees staat voor vlees dat afkomstig is van familiebedrijven waar extra veel aandacht is voor het milieu- en diervriendelijk produceren van varkensvlees. Zo investeerde de familie de Ruijter onlangs in zonnepanelen op het dak van hun stal. Daarmee produceren ze duurzame elektriciteit voor hun eigen varkensbedrijf. Bovendien is het vlees afkomstig van een speciaal ras varkens dat extra mals en sappig vlees voortbrengt.

Op het erf van Knorhof is tijdens het Weekend van het Varken van alles te beleven. Kinderen mogen er ponyrijden, schminken en spelen op het springkussen. Natuurlijk is er tijdens het Weekend van het Varken in Oudega ook ruimte om op het erf te spelen en om biggetjes te knuffelen en van heel dichtbij te bewonderen.

 

Elke dag gratis en zonder afspraak varkens kijken bij Knorhof

Het Weekend van het Varken bij Knorhof aan de Ige Galamawei 19 in Oudega (DFM) is gratis te bezoeken op zaterdag 12 en zondag 13 september van 11.00 tot 16.00 uur. Het hele jaar door kunt u elke dag gratis en zonder afspraak naar de varkens in de speciale zichtstal van Knorhof kijken. Dat geldt ook voor 25 andere speciale zichtstallen in Nederland. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vindt u op www.stapindestal.nl. U vindt daar ook de adressen en openingstijden van alle andere varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken 2015.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.