Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Kom gezellig varkens kijken tijdens Weekend van het Varken bij de familie de Bakker in Scharendijke op zaterdag 12 september

| Geen reacties

vakantiebaan 2

 

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan iedereen bij 35 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe varkens leven. In Scharendijke is iedereen welkom bij de familie de Bakker aan de Hogeweg 12. Zij geven er zelf uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseren allerlei leuke activiteiten. U bent op zaterdag 12 september welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Alle onderdelen uit de varkenshouderij te zien op één bedrijf

Moderne varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert de stichting Varkens in Zicht elk jaar het Weekend van het Varken waarin je je overal in Nederland varkensbedrijven kunt bezoeken. In Scharendijke stelt de familie de Bakker hun varkenshouderij open voor het publiek. Vanachter glas zijn alle onderdelen van de varkenshouderij goed te zien. Zo kunt u een blik werpen in de kraamstal waar pasgeboren biggetjes en hun moeders worden verzorgd. In de grote schuur zie je alle zwangere varkens rondkuieren, spelen en luieren in een ligbed van stro. Een chip op het lichaam van elk varken en een automatisch voerstation zorgen er voor dat elk dier een paar maal per dag, precies de juiste hoeveelheid voer krijgt uitgeserveerd in een soort van Mc Drive. Dat is erg belangrijk om de varkens gezond en in topconditie te houden. Biggetjes worden geboren na een zwangerschap van 3 maanden, drie weken en drie dagen. Na hun geboorte kunnen biggetjes vrijwel meteen zien, horen, ruiken en lopen. Ze gaan meteen op zoek naar de uier van hun moeder om er te drinken.

 

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

De familie de Bakker geeft haar varkens ook speelgoed. Als de biggetjes bij de familie de Bakker oud genoeg zijn, verhuizen ze naar de schuur voor vleesvarkens. Ook deze varkens zijn tijdens de open dag vanachter glas te zien. Op het erf van de boerderij is tijdens het Weekend van het Varken van alles te beleven. Zo zijn er biggetjes om lekker mee te knuffelen. Kinderen mogen spelen op het springkussen en heerlijk knutselen.

Ook is er een vleesproeverij aanwezig.

 

Elke dag gratis en zonder afspraak varkens kijken in Sinderen

Het Weekend van het Varken bij de familie de Bakker aan de Hogeweg 12 in Scharendijke is gratis te bezoeken op zaterdag 12 september van 11.00 tot 16.00 uur. Het hele jaar door kunt u elke dag gratis en zonder afspraak naar de varkens in een van de 25 speciale zichtstallen in Nederland kijken. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vindt u op www.stapindestal.nl. U vindt daar ook de adressen van de andere deelnemers van Weekend van het Varken.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.