Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Kom gezellig varkens kijken tijdens Weekend van het Varken bij de familie Wikkerink in Sinderen op zondag 13 september

| Geen reacties

vakantiebaan3

 

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan iedereen bij 35 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe varkens leven. In Sinderen is iedereen welkom bij de familie Wikkerink. Zij geven er zelf uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseren allerlei leuke activiteiten. U bent op zondag 13 september welkom van 10.00 tot 16.30 uur.

 

Alle onderdelen uit de varkenshouderij te zien op één bedrijf

Moderne varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert de stichting Varkens in Zicht elk jaar het Weekend van het Varken waarin je je overal in Nederland varkensbedrijven kunt bezoeken. In Sinderen stelt de familie Wikkerink hun varkenshouderij open voor het publiek. Vanachter glas zijn alle onderdelen van de varkenshouderij goed te zien. Zo kunt u een blik werpen in de kraamstal waar pasgeboren biggetjes en hun moeders worden verzorgd. In de dekstal zie je de beer, een enorm groot mannetjes varken. In de grote schuur zie je alle zwangere varkens rondkuieren, spelen en snuffelen. Een chip op het lichaam van elk varken en een automatisch voerstation zorgen er voor dat elk dier een paar maal per dag, precies de juiste hoeveelheid voer krijgt uitgeserveerd in een soort van Mc Drive. Dat is erg belangrijk om de varkens gezond en in topconditie te houden.

 

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

De familie Wikkerink houdt varkens volgens het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent bijvoorbeeld dat de varkens op dit bedrijf extra veel ruimte en speelgoed krijgen en dat biggetjes niet worden gecastreerd. Als de biggetjes bij de familie Wikkerink oud genoeg zijn, verhuizen ze naar de schuur voor vleesvarkens. De speciale luchtwasser van de Andre en Helga filtert 85% ammoniak, geur en stof uit het bedrijf. Daardoor is er geen overlast voor de omgeving. Op het erf bij Andre en Helga is tijdens het Weekend van het Varken van alles te beleven. Zo zijn er biggetjes om lekker mee te knuffelen. Kinderen mogen spelen op het springkussen en lekker knutselen. Voor hen is er lekker veel ruimte in de schuur om te spelen. Voor alle gasten is er bovendien een lekker hapje van het vlees uit het eigen bedrijf.

 

Elke dag gratis en zonder afspraak varkens kijken in Sinderen

Het Weekend van het Varken bij de familie Wikkerink aan de Harterinkdijk 25 in Sinderen is gratis te bezoeken op zondag 13 september van 10.00 tot 16.30 uur. Het hele jaar door kunt u elke dag gratis en zonder afspraak naar de varkens in de speciale zichtstal van de familie Wikkerink kijken. Dat geldt ook voor 25 andere speciale zichtstallen in Nederland. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vindt u op www.stapindestal.nl.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.