Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Kom gezellig varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij de familie Egelmeers op zaterdag 12 en zondag 13 september

| Geen reacties

_O8I0076

 

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan iedereen bij 35 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe varkens leven. In Wanroij is iedereen welkom bij de familie Egelmeers. Zij geeft er zelf uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseert allerlei leuke activiteiten op haar erf. U bent hier beide dagen welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Duurzame varkenshouderij produceert zelf voer en elektriciteit

Moderne varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert de stichting Varkens in Zicht elk jaar het Weekend van het Varken. Tijdens dit weekend kun je overal in Nederland varkensbedrijven bezoeken. In Wanroij stelt de familie Egelmeers haar duurzame varkenshouderij open voor het publiek. De familie Egelmeers heeft een vleesvarkensbedrijf. Ze koopt biggen van ongeveer 25 kilo aan en laat ze opgroeien tot volwassen varkens. Er is de familie Egelmeers veel aan gelegen om hun dieren gezond en in topconditie te houden. Daarom investeerde zij in een hightech keuken waarin ze zelf voer bereid voor haar dieren. Ze koopt daarvoor reststromen aan uit de levensmiddelenindustrie. Waardevol voedsel dat anders in de vuilverbrandingsovens zou verdwijnen, krijgt hierdoor een tweede leven. De familie voegt aan de aangekochte grondstoffen, exact de juiste vitaminen, mineralen en voedingsstoffen toe om er gezonde voeding voor haar varkens van te maken. Bijzonder aan het bedrijf van Egelmeers is dat ze elektriciteit voor hun bedrijf zelf opwekken via de zonnepanelen op het dak van hun stal. De familie investeerde ook in een luchtwasser die ammoniak, geur en stof uit de stal filtert. Daardoor veroorzaakt het varkensbedrijf geen overlast in de omgeving.

 

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Het bedrijf van de familie Egelmeers in Wanroij is zo goed mogelijk ingepast in het landschap. Daarvoor zorgt het ontwerp en de aanplanting van de stal. Het regenwater dat op de stal neerkomt wordt bovendien opgevangen en in een poel die ruimte geeft aan flora en fauna. Op het erf de familie Egelmeers is tijdens het Weekend van het Varken van alles te beleven. Zo is er een varkensquiz. Kinderen kunnen er schilderen en natuurlijk zijn er hapjes en drankjes voor iedereen. Het Weekend van het Varken in Wanroy wordt gehouden aan Park 7 en is gratis te bezoeken op zaterdag 12 en zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 uur. Het hele jaar door kun je elke dag gratis en zonder afspraak naar de varkens kijken in één van de speciale zichtstallen in Nederland. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vind je op www.stapindestal.nl. Je vindt daar ook de adressen en openingstijden van alle andere varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.