Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Kom gezellig varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij de Familie Van Zutphen in Zijtaart op zaterdag 12 en zondag 13 september

| Geen reacties

 

 

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan iedereen bij 35 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe varkens leven. In Zijtaart is iedereen welkom op de Daltonhoeve van de familie Van Zutphen. Zij geeft er uitleg over de Nederlandse varkenshouderij. Op zaterdag 12 september organiseren ze bovendien allerlei leuke activiteiten op hun erf. Het Weekend van het Varken duurt van 10.00 tot 16.30 uur.

 

Nieuwe toekomstgerichte stal uit Zijtaart uitgeroepen tot mooiste boerderij van Nederland

Moderne varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert de stichting Varkens in Zicht elk jaar het Weekend van het Varken. Tijdens dit weekend kun je overal in Nederland varkensbedrijven bezoeken. Zo stelt de familie van Zutphen haar bedrijf open voor het publiek. In hun speciale zichtstal kan iedereen op elk moment van de dag binnen lopen om te zien hoe de zwangere zeugen wroeten, slapen en relaxen in het stro. Je ziet er hoe de pas geboren biggen drinken bij hun moeder in de kraamstal. Klassen met kinderen zijn er altijd welkom. De aankleding van De Daltonhoeve is bijzonder omdat er is gekozen voor mooi natuurlijk materiaal in het ontwerp van de stal.

 

Bijzondere varkens met een bijzondere verzorging

De Daltonhoeve is een energiezuinige varkenshouderij. De familie van Zutphen recyclet warme lucht in de stal zodat de energiebehoefte laag is. Het dak van de stal biedt ruimte aan 1400 zonnecollectoren. De Daltonhoeve produceert daarmee elektriciteit voor haar eigen bedrijf en nog eens 85 huishoudens. Door al deze bijzondere kenmerken van De Daltonhoeve werd de boerderij van de familie Van Zutphen uitgeroepen tot mooiste varkenshouderij van Nederland in 2013. Op het erf van De Daltonhoeve is op zaterdag 12 september van alles te beleven. Zo geven de familie Van Zutphen en andere varkenshouders uit de buurt informatie over de Nederlandse varkenshouderij. Kinderen kunnen er biggetjes knuffelen, spelen op het springkussen, het speeltoestel en in de zandbak. Verder zijn er kleurplaten en gipsen varkentjes om te beschilderen. Op zaterdag is er gratis koffie, thee en ranja. Op zondag 13 september zijn er geen extra activiteiten maar is wel de zichtstal zoals altijd open voor het publiek.

 

Het hele jaar door varkens kijken bij de Daltonhoeve in Zijtaart

Het Weekend van het Varken is gratis te bezoeken en duurt op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. U vindt het bedrijf van de familie van Zuthpen aan de Heisteeg 9 in Zijtaart. Bij de Daltonhoeve en nog 25 andere speciale zichtstallen in Nederland, kun je het hele jaar door gratis en zonder afspraak varkens bekijken in de speciale kijkruimten van de bedrijven. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vind je op www.stapindestal.nl. Je vindt daar ook de adressen van 35 varkenshouders door heel Nederland die meedoen aan het Weekend van het Varken.Varkenshouderij De Daltonhoeve uit Zijtaart genomineerd als Mooiste Boerderij van Nederland 2a

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.