Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Varkenshouderij van Asten genomineerd voor de Herman Wijffels innovatie prijs.

| Geen reacties

Twaalf finalisten strijden in november om de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015. De innovatieprijs kent drie categorieën: Food & Agri, Circulaire Economie en Vitale Gemeenschappen & Zorg. Per categorie is een prijs van 30.000 euro te winnen. Daarnaast maken de twaalf finalisten kans op de Publieksprijs (5.000 euro), waarvoor het publiek vanaf 12 oktober kan meestemmen. De prijzen worden in november uitgereikt.

De Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert deelnemers hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Sinds 2002 reikt de Rabobank de prijs jaarlijks uit. Voor de winnaar betekent het naast de geldprijs brede erkenning en de mogelijkheid om een beroep te doen op het netwerk en de kennis van de Rabobank. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij de Rabobank: ‘Ruim 443 inzendingen hebben we ontvangen, verreweg de meeste ervan zijn van hoge kwaliteit. De Rabobank vindt duurzame innovaties van belang voor economie en maatschappij. De hoge kwaliteit en de creativiteit van de inzendingen laat zien dat ondernemers daar zelf ook zo over denken. Het is mooi te zien dat duurzaam innoveren meer vanzelfsprekend wordt.’

Maatschappelijke impact
Alle inzendingen zijn beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, klantfocus en rentabiliteit. Dat is gebeurd door een jury van specialisten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De juryleden zijn ook op bedrijfsbezoek geweest. Per categorie zijn er vier finalisten, hieruit kiest de jury één prijswinnaar per categorie. Ook het publiek kan aangeven van welke innovatie men de meeste maatschappelijke en duurzame impact verwacht. Stemmen op de Publieksprijs kan vanaf 12 oktober via: www.rabobank.nl/innovatieprijs.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 12 november op de Automotive Campus in Helmond. De Rabobank organiseert daar het Herman Wijffels Innovatie Event met onder meer een innovatiemarkt waar de finalisten zich presenteren. Daarnaast zijn er workshops, in samenwerking met KplusV, en speeddates met financieringsspecialisten van Rabobank en adviseurs van KplusV.

Varkenshouderij van Asten in genomineerd in de categorie Food en Agri:  lees hier over hun innovatie en stem!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.