Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Newsroom | Betalen we te weinig voor onze karbonade?

| Geen reacties

Veel varkensboeren verkopen hun vlees onder de kostprijs. Sommige agrariërs dreigen daardoor hun boerenbedrijf te moeten sluiten. Wordt dit een drama voor de economie van het platteland? Of is dit een noodzakelijke sanering van een sector die te veel produceert? (Bron BNR)

 WAAR & WANNEER

Datum:

02 november 2015

Tijdstip:

17:00 – 19:00 uur

Locatie:

FD/BNR Newsroom
Restaurant Dauphine
Prins Bernhardplein 175
1097 BL Amsterdam

Kosten: Gratis

 De situatie leidde in heel Europa tot demonstrerende boeren. Ook Nederlandse boeren gingen in Brussel de straat op. Met succes: ze kregen vorige maand €29,9 mln extra steun toegezegd.

Wat vind jij? Moeten boeren door de overheid beschermd worden? Of zijn de lage prijzen gewoon een kwestie van marktwerking, waar de overheid zich niet mee moet bemoeien? In Newsroom, het nieuwscafé van het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio, een debat over de landbouw. Kom langs en praat mee!

Meld je hier aan!

Sprekers

Ingrid Jansen is voorzitter van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV). Dit collectief van varkenshouders fungeert als uitvoeringsorganisatie voor collectieve taken en als springplank voor versterking van de marktpositie, betere verdienmodellen en een betere ketensamenwerking.
Marc Jansen is directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de belangenbehartiger van de supermarktbranche en foodservicebedrijven. Bij het CBL zijn 26 bedrijven aangesloten. Eerder werkte Jansen onder meer als beleidsmedewerker Veehouderij bij LTO Nederland.
Bart Jaspers is oprichter van sweebr.com. Dit bedrijf maakt online software voor kassasystemen. Het systeem maakt van iedere tablet, smartphone of computer een kassa, waardoor fysieke kassasystemen overbodig worden. Eerder had Jaspers al verschillende andere IT-bedrijven.

Presentator

Marijke Roskam is presentator bij BNR Nieuwsradio. Naast Newsroom presenteert ze Zakendoen Met, waarin topondernemers en het bedrijfsleven uit de regio ontmoeten elkaar op zakelijke hotspots. Ook is Roskam te huur als dagvoorzitter en debatleider.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.