Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Winnaar Lekkerste Varkensvleesgerecht op Pig Business avond

| Geen reacties

Pig Business Jaarspecial 9 december

Op woensdag 9 december vindt de tweede editie van de Pig Business Jaarspecial plaats, dit jaar in de showroom van Ons Boerenerf in Nederweert-Eind.

Tijdens deze12308617_757010797759313_5676768403021998862_n avond brengt Pig Business de verschillende varkensvleesketens bij elkaar.

Zo schuiven onder andere Ingrid Jansen (NVV en POV) Uri Rosenthal (Vitale Varkenshouderij), Gé Backus (Directeur Connecting Agri & Food), Jaap de Wit jr. (Westfort) en Frans de Rond (Livar) aan tijdens de tafeldiscussie. Na de voorstelronde en een korte pitch gaan de tafelgasten in discussie over actuele thema’s die dit jaar de varkenshouderij hebben gedomineerd, o.a. de bevindingen van de regiegroep Vitale Varkenshouderij, aanbodregulering in de varkensmarkt, financiële situatie van de varkenshouder en het vertrek van Dijksma en wat we kunnen verwachten van Martijn van Dam als haar opvolger?

In de pauze is het woord aan de chef-kok Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin die de winnaar is geworden van ‘het lekkerste varkensvleesgerecht’ van Nederland. Een wedstrijd voor de vijfde keer georganiseerd door Varkens Vandaag en culinair tijdschrift Passion HI waarvan de finale afgelopen zaterdag 28 november plaatsvond in het culinair centrum van groothandel Hanos in Eindhoven, die ook partner is in de landelijke wedstrijd.

Bezoekers krijgen uitleg over het gerecht en mogen het culinaire hoogstandje proeven. Dit gerecht zal worden bereid met Livar vlees. Daarna geven de tafelgasten antwoord op vragen uit het publiek. Na het officiële gedeelte is er ruimte om met een drankje en gehaktbal gezamenlijk het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden.

U bent van harte welkom om deze inspirerende avond bij te wonen.

Avondprogramma:
19.15 – 19.30 uur: Inloop met koffie/thee
19.30 – 20.30 uur: Pitches en tafeldiscussie

20.30 – 21.15 uur: Lekkerste varkensvleesgerecht
21.15 – 22.30 uur: Vragen publiek en de consument aan het woord
22.30 – 24.00 uur: Drankje met gehaktbal
De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Ons Boerenerf en de partners. Thema-partners 2015 hebben gratis toegang (max. 2 personen). Meld u zich hier aan! I.v.m. het succes van de voorgaande avonden zijn we genoodzaakt om een limiet aan het aantal bezoekers te stellen.

Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met de organisatie via:

thema-avond@pigbusiness.nl of 0314 – 68 44 48.

Bron: Pig Business.2015lvvg2015lvvg2

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.