Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Vier de lente met pasgeboren biggetjes op de duurzame varkensboerderij van de familie Van den Broek in Oud Gastel

| Geen reacties

Dit jaar doen diverse varkenshouderijen mee met de AlbertHeijn Boerenlentefeesten op 2de paasdag.

VarkensVandaag zorgt voor verschillende varkenshouders die meedoen voor extra media aandacht in de lokale media!

Met onder andere:

Vier de lente met pasgeboren biggetjes bij de familie Van den Broek

Tweede paasdag gezellige open dag met tal van activiteiten

 

In Oud Gastel produceert de familie Van den Broek varkensvlees met respect voor mens, dier en milieu. Dat willen ze graag laten zien met een echt lentefeest op tweede paasdag. Zij geven er uitleg over de Nederlandse varkenshouderij. Bovendien kunt u er juist op deze dag genieten van de pasgeboren biggetjes. U bent welkom van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Ontdek de varkenshouderij en geniet van gezellige activiteiten op het boerenerf.

 

Ontdek de varkenshouderij en geniet van gezellige activiteiten op het boerenerf

In de varkenshouderij van de familie Van den Broek ziet u moedervarkens met hun pasgeboren biggetjes. Er is goed te zien hoe speelse jonge biggetjes opgroeien tot volwassen vleesvarkens die klaar zijn voor de slacht. Op het bedrijf ontmoet je zwangere zeugen die leven in grote groepen in strooisel. Daarin kunnen de dieren lekker wroeten, luieren en spelen. Je ziet er fokgelten met lange staarten die de familie Van den Broek op laat groeien om later een leven als moedervarken te leiden. De familie Van den Broek houdt varkens volgens het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent dat de varkens op dit bedrijf extra speelgoed krijgen en leven in stallen met extra veel ruimte en daglicht. Dat is prettig voor de varkens, de boer en zijn medewerkers. Voor de varkens bouwde de familie Van den Broek speeletages in elke huisvesting voor de opgroeiende varkens. Daardoor ontstaat er extra veel ruimte voor elk dier. De biggetjes worden niet gecastreerd en de staartjes van de jonge biggetjes blijven langer.

 

Alle onderdelen uit de varkenshouderij, te zien op één bedrijf

Het bedrijf van de familie Van den Broek is naast extra diervriendelijk, ook extra duurzaam. Op de daken van de stallen installeerde de familie maar liefst 1600 zonnepanelen. Daarmee wekt ze ruim voldoende duurzame energie op voor haar hele bedrijf. Een luchtwasser filtert ammoniak, geur en stof uit haar stallen. Daardoor is het bedrijf niet belastend voor haar omgeving. Het verschil tussen de stallucht en de schone lucht die het bedrijf uitstoot, kunnen de bezoekers goed ruiken tijdens de open dag. De familie Van den Broek maakt tenslotte zelf brijvoer voor haar varkens uit overgebleven voedsel uit de voedingsindustrie. In de speciale brijvoerkeuken kunnen bezoekers zien hoe overblijfselen uit de bier-, graan-, friet-, koek-, kaas- en chocoladefabriek worden verwerkt tot gezond en lekker voer voor varkens. Door zelf brijvoer voor varkens te produceren, bespaart Van den Broek flink op grondstoffen.

 

Genieten van varkensvlees en gezellige activiteiten op het boerenerf

Op het erf bij de familie Van den Broek is tijdens het lentefeest van alles te beleven. Een groot opblaasbaar varken en koe verwelkomen het publiek. Op het erf zijn een zeug met pasgeboren biggetjes te bewonderen. Kinderen en volwassenen kunnen biggetjes, lammetjes, kalfjes en zelfs paaskuikentjes knuffelen. Bezoekers kunnen genieten van een prachtige oude Lands Bulldog trekker en een grote vrachtwagen met klimaatconditionering waarin varkens comfortabel worden vervoerd. Tijdens het lentefeest verkoopt de stichting Big Challenge broodjes beenham, worst en hamburger waarvan de opbrengst gaat naar de strijd tegen kanker. Er is ook koffie, thee en limonade. U kunt de boerderij van de familie Van den Broek aan de Kuivezand 2 in Oud Gastel op tweede Paasdag 28 maart gratis bezoeken.

 

Hierover in in de media verschenen:

  • Knuffelen met biggetjes, BN de Stem Roosendaal, 28-3-2016, (artikel)

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.