Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Vier de lente met pasgeboren biggetjes op de varkensboerderij van de familie Noordman in Lemerlerveld

| Geen reacties

Vier de lente met pasgeboren biggetjes bij de familie NoordmanDit jaar doen diverse varkenshouderijen mee met de AlbertHeijn Boerenlentefeesten op 2de paasdag.

VarkensVandaag zorgt voor verschillende varkenshouders die meedoen voor extra media aandacht in de lokale media!

Met onder andere:

Vier de lente met pasgeboren biggetjes op de varkensboerderij van de familie Noordman in Lemerlerveld

Tweede paasdag gezellige open dag met tal van activiteiten

 

In Lemerlerveld produceert de familie Noordman varkensvlees met respect voor mens, dier en milieu. Dat willen ze graag laten zien met een echt lentefeest op tweede paasdag. Zij geven er uitleg over de Nederlandse varkenshouderij. Bovendien kunt u er op deze dag genieten van de pasgeboren biggetjes, kalfjes, lammetjes en kuikentjes. U bent welkom van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Ontdek de varkenshouderij en geniet van gezellige activiteiten op het boerenerf

In de varkenshouderij van de familie Noordman ziet u moedervarkens met hun pasgeboren biggetjes. Ze groeien bij hen op tot volwassen vleesvarkens die klaar zijn voor de slacht. De familie Noordman houdt varkens volgens het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent bijvoorbeeld dat de varkens op dit bedrijf leven in speciale serrestallen met extra veel daglicht. Dat is prettig voor de varkens, de boer en zijn medewerkers. Voor de varkens is er extra veel ruimte en speelgoed. De biggetjes worden niet gecastreerd en de staartjes van de jonge biggetjes blijven langer. Op het erf bij de familie Noordman is tijdens het lentefeest van alles te beleven. Alle bezoekers mogen meedoen aan de rondleiding door de stallen. Er is een snuffelspeurtocht uitgezet waarin je “paaseieren” kunt zoeken. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen en lekker spelen op het boerenerf. Er zijn biggetjes, kalfjes, schapen, lammetjes en kuikentjes om lekker mee te knuffelen. Geniet van koffie, thee en lekkere en gezonde vleesproducten van de boerderij.

 

De Boer als Gastheer ontvangt bezoekers op afspraak

U kunt de boerderij van de familie Noordman aan de Haarweg 22 in Lemerlerveld op tweede Paasdag 28 maart gratis bezoeken. De familie Noordman is ook aangesloten bij de Boer als Gastheer. Bij deze boerderijen bent u het hele jaar, op afspraak welkom voor een rondleiding op de boerderij. Kijk daarvoor op www.deboeralsgastheer.nl.

 

Het volgende is hierover verschenen in de media:

  • Open dag bij varkenshouderij Noordman in Lemelerveld, Weekblad Salland, 25-3-2016 (artikel)
  • Lente feest op varkensboerderij van de familie Noordman, Dalfser Courant, 25-3-2016, (artikel)

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.