Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Vier de lente met pasgeboren biggetjes op de biologische varkensboerderij van de familie van de Munt in Lunteren

| Geen reacties

Vier de lente met pasgeboren biggetjes bij de familie Van de Munt in LunterenDit jaar doen diverse varkenshouderijen mee met de AlbertHeijn Boerenlentefeesten op 2de paasdag.

VarkensVandaag zorgt voor verschillende varkenshouders die meedoen voor extra media aandacht in de lokale media!

Met onder andere:

 

Tweede paasdag gezellige open dag met tal van activiteiten

 

In Lunteren produceert de familie Van de Munt biologisch varkensvlees met respect voor mens, dier en milieu. Dat willen ze graag laten zien met een echt lentefeest op tweede paasdag. Zij geven er uitleg over hun varkenshouderij. Bovendien kunt u er juist op deze dag genieten van de pasgeboren biggetjes. U bent welkom van 13.00 tot 16.00 uur. Ontdek de varkenshouderij en geniet van gezellige activiteiten op het boerenerf.

 

Ontdek de varkenshouderij en geniet van gezellige activiteiten op het boerenerf

De familie Van de Munt investeerde in een biologische varkenshouderij. Hun bedrijf is kleiner dan de meeste gangbare varkenshouderijen in Nederland. Tijdens de open dag is er een rondgang door het bedrijf. Iedereen kan er zien hoe de moedervarkens met hun pasgeboren biggetjes leven in het stro. Je geniet er van zwangere zeugen leven die leven in grote groepen. Vanuit hun stal kunnen de varkens lekker naar buiten om te spelen, wroeten en luieren in de wei of hun modderpoel. De varkens krijgen er biologisch voer dat bestaat uit vooral onbespoten granen. De biggetjes worden niet gecastreerd en de staartjes van de jonge biggetjes worden niet weggehaald. Vanaf het bedrijf van de familie Van de Munt verhuizen de biggen als ze oud genoeg zijn naar een biologische vleesvarkenshouder. Daar groeien ze op tot ze groot genoeg zijn voor de slacht. Op het erf bij de familie Van de Munt is tijdens het lentefeest van alles te beleven. Zo kunnen kinderen spelen op het springkussen en zich mooi laten schminken. De familie Van de Munt trakteert bezoekers natuurlijk ook op lekker en gezond Biologisch varkensvlees. Bovendien is er koffie, thee en limonade.

 

Genieten van varkensvlees en gezellige activiteiten op het boerenerf

U kunt de boerderij van de familie Van de Munt aan de Nederwoudseweg 1, 6741 MA in Lunteren op tweede Paasdag 28 maart gratis bezoeken.

 

Hierover is in de media verschenen:

  • Vier de lente met pasgeboren biggetjes:  Barneveld Vandaag, 22-3-2016, (artikel)
  • Lentefeest op varkenshouderij in Lunteren, De Gelderlander, 22-3-2016 (artikel)

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.