Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Vier de lente met pasgeboren biggetjes op de varkensboerderij van de familie Kreuger in Woerden

| Geen reacties

Vier de lente met pasgeboren biggetjes bij de familie Kreuger

Tweede paasdag gezellige open dag met tal van activiteiten

 

In Woerden produceert de familie Kreuger varkensvlees met respect voor mens, dier en milieu. Dat willen ze graag laten zien met een echt lentefeest op tweede paasdag. Zij geven er uitleg over de Nederlandse varkenshouderij. Bovendien kunt u er juist op deze dag genieten van de pasgeboren biggetjes. U bent welkom van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Ontdek de varkenshouderij en geniet van gezellige activiteiten op het boerenerf.

 

Ontdek de varkenshouderij en geniet van gezellige activiteiten op het boerenerf

In de varkenshouderij van de familie Kreuger ziet u moedervarkens met hun pasgeboren biggetjes. De familie Kreuger investeerde in speciale kraamhokken met beweegbare vloeren die de allerkleinste biggetjes extra veel veiligheid bieden. De biggetjes groeien bij de familie Kreuger op tot volwassen vleesvarkens die klaar zijn voor de slacht. De familie Kreuger houdt varkens volgens het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent bijvoorbeeld dat de varkens op dit bedrijf leven in speciale stallen met extra veel daglicht. Dat is prettig voor de varkens, de boer en zijn medewerkers. Voor de varkens is er extra veel ruimte en speelgoed. De biggetjes worden niet gecastreerd en de staartjes van de jonge biggetjes blijven langer. Op het erf bij de familie Kreuger is tijdens het lentefeest van alles te beleven. Zo kunnen kinderen spelen op het springkussen en meedoen aan een echte varkensquiz om een boerendiploma te halen. Er zijn biggetjes om te knuffelen en een grote Amerikaanse trekker om even op te zitten. De voerleverancier laat zien wat varkens eten. Tijdens het lentefeest kunnen bezoekers ook kennis maken met lekker en gezond 1 ster varkensvlees en boerenkaas.

 

Genieten van varkensvlees en gezellige activiteiten op het boerenerf

U kunt de boerderij van de familie Kreuger aan de Kromwijkerdijk 15 in Woerden op tweede Paasdag 28 maart gratis bezoeken. Vanwege strenge hygiëneregels in de varkenshouderij zijn de meeste varkens alleen vanachter glas te zien.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.