Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

‘We moeten ons verhaal vertellen, anders wordt het voor je verteld’

| Geen reacties

ingrid_en_doreen_2PERSBERICHT
Zeist, 7 april 2016
‘We moeten ons verhaal vertellen, anders wordt het voor je verteld’
Tussenstand donaties sector-pr: 50.000 euro
Een maand na de aftrap van de donatiecampagne voor sector-pr van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), is al 50.000 euro binnengekomen.
Hoewel nog meer geld nodig is om alle pr- en promotieplannen te kunnen uitvoeren, zijn de boegbeelden van de campagne, Ingrid Jansen (POV) en varkenshoudster Doreen van den Berkmortel uit Sint-Oedenrode heel blij met deze eerste tussenstand.
‘Ondanks dat veel varkenshouders in een slechte financiële situatie zitten, storten zij tóch een vrijwillige bijdrage voor de sector-pr. Dat verdient een dikke pluim. Ik vind dit echt geweldig’, zegt Van den Berkmortel. Ook Ingrid Jansen is verheugd met de tussenstand. ‘Samen sterk, is het onderliggende motto van de donatiecampagne ‘Varkens horen bij Nederland’ en het blijkt dat de varkenshouders dit onderstrepen door gezamenlijk geld bijeen te brengen voor sector-pr en -promotie’, zegt Jansen.
Niet alleen varkenshouders, ook het bedrijfsleven ziet het belang in van een goed imago van de varkenshouderij en neemt zijn verantwoordelijkheid door geld te storten voor sector-pr en promotie. ‘Bedrijven steunen ons én zij roepen via hun eigen sociale media-kanalen collega-bedrijven op om óók te storten. Dát is saamhorigheid’, constateert Jansen.
Om krachtige promotiecampagnes te voeren en organisaties te steunen die geweldige dingen doen voor de varkenshouderij, zoals Varkens in Zicht, Varkens Vandaag en Klasseboeren, is echter nog meer geld nodig, benadrukken Jansen en Van den Berkmortel. Zij roepen daarom varkenshouders en bedrijfsleven, die nog geen bedrag hebben gestort, nogmaals op om bij te dragen aan de sector-pr 2016. ‘Het belang van goede sector-pr is belangrijker dan ooit in een tijd waarin de ogen van de maatschappij op ons zijn gericht’, zegt Jansen. ‘Wij moeten burgers nog meer bij ons betrekken en ze op een open en eerlijke manier laten zien hoe de varkenshouderij echt in elkaar zit. Als wij ons verhaal niet vertellen, wordt het voor ons verteld’, stelt Van den Berkmortel.
Brief en filmpje Binnenkort zal er opnieuw een brief worden verstuurd aan de varkenshouders en bedrijven die nog niet hebben gestort, met een nieuwe oproep om te doneren. Degenen die al een bijdrage hebben gedaan, krijgen een persoonlijke bedankbrief.
Een filmpje met de oproep van Ingrid Jansen en Doreen van den Berkmortel is te zien op www.pov.nl en via het YouTube-kanaal van de POV. Een bijdrage storten kan op: NL82RABO 0192 046 357, t.n.v. Producenten Organisatie Varkenshouderij te Zeist. O.v.v. Sector-PR.

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.