Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Supermoderne varkensstal trekt aan als een magneet

| Geen reacties

Supermoderne varkensstal trekt aan als een magneet
De belangstelling tijdens de open dagen bij Wilma en Kees van der Meijden – Welvaarts in Oirschot is overweldigend geweest. Ruim 5.000 bezoekers hebben afgelopen weekend – 15, 16 en 17 april –  hun ogen uitgekeken bij misschien wel het meest transparante varkensbedrijf van Nederland. Bovendien zijn de ondernemers de trotse bezitters van de meest brandveilige varkensstal van ons land. Omroep Brabant noemde Van der Meijdens bedrijf een Modelboerderij voor de varkenssector.

Hordes boeren en burgers blikten in de supermoderne kraamstal voor zeugen en de verschillende trainingsruimtes van Varkens.nl. Op het vooruitstrevende bedrijf worden mensen die in de varkenshouderij werken of willen gaan werken bijgeschoold tot vakbekwame medewerkers of hooggekwalificeerde bedrijfsleiders. Hiermee dragen Kees en Wilma samen met Varkens.nl bij aan kennisdeling en het verbeteren van de vakbekwaamheid en de professionaliteit van personeel in de varkenssector.

Verder hebben Kees en Wilma extra geïnvesteerd in het inrichten van een zichtruimte. Dag in dag uit kunnen bezoekers van achter grote ramen kijken naar zeugen en biggen in de kraamstal. Burgers kunnen zo met eigen ogen zien hoe het eraan toe gaat in de moderne varkenshouderij. “Onze deur staat open, zodat een spontaan bezoekje brengen bijna altijd mogelijk is”, zegt Kees van der Meijden. “Ik heb extra energie gekregen van de fantastische reacties van zowel collega-varkenshouders als burgers. Bezoekers vonden het er super netjes uitzien en vele mensen gaven te kennen dat ze met hun oren stonden te klapperen bij alle maatregelen die wij genomen hebben op het gebied van gezondheid en welzijn van mens en dier en het milieu in en om de stal.”

Moederdag 2016 wordt voor de familie Welvaarts een bijzondere dag. Rond die dag zullen de eerste zeugen hun biggen ter wereld brengen. Kees: “Iedereen die dit heuglijke feit met ons wil vieren kan dan beschuit met muisjes komen eten.”

Het bedrijf van Van der Meijden- Welvaarts is te vinden aan de Langendonksedijk 5 in Oirschot-Spoordonk.DSC02700 drukte in tent Reportage_170416_071

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.