Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Varkenshouders nemen verantwoordelijkheid voor donaties sector-pr

| Geen reacties

Varkenshouders nemen verantwoordelijkheid voor donaties sector-pr

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is in april van dit jaar met een grote fondsenwerving gestart onder de titel ‘Varkens horen bij Nederland’. Varkenshouders reageerden hier positief op met hun bijdrage. Tot nu toe is al € 88.000 gedoneerd voor sector-pr.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV)  is in april van dit jaar met een grote fondsenwerving gestart onder de titel ‘Varkens horen bij Nederland’. Varkenshouders reageerden hier positief op met hun bijdrage. Tot nu toe is al € 88.000 gedoneerd voor sector-pr.

Ruim 75% van de € 88.000 is gedoneerd door varkenshouders. ‘Wij zijn heel erg trots op onze varkenshouders, die in een voor hen financieel zeer moeilijke periode, tóch een bijdrage hebben gestort voor de pr en promotie van de varkenshouderij. Dat verdient een dikke pluim’, zegt voorzitter Ingrid Jansen van de POV. In een promotievideo roepen Ingrid Jansen en de Brabantse varkenshoudster Doreen van den Berkmortel op om te doneren. De film is te zien op www.pov.nl of via hetYouTube-kanaal van POV.

Voor een pr- en promotieoffensief is volgens Jansen veel geld nodig. Zij roept daarom het bedrijfsleven op om het goede voorbeeld van de varkenshouders te volgen en óók een bijdrage te doen. De animo uit het bedrijfsleven om mee te betalen aan sector-pr blijft tot nu toe achter bij de verwachtingen. ‘De bedrijven die wel hebben gestort, zijn wij natuurlijk heel dankbaar. Zij beseffen dat ook zij baat hebben bij een goed imago van en een breed draagvlak voor de varkenshouderij’, stelt Jansen. ‘Wij verwachten dan ook dat collega-bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en massaal hun portemonnee trekken en gul geven voor de sector-pr.’

Bijdragen voor de sector-pr 2016 kunnen worden gestort op: NL82RABO 0192 046 357, t.n.v. Producenten Organisatie Varkenshouderij te Zeist. O.v.v. Sector-PR.

In 2015 werd door de POV voor het eerst aan de sector gevraagd te doneren voor promotie en pr voor de varkenshouderij.

POV heeft in 2015 onder andere varkensbedrijven kunnen voorzien van gratis pr- en promotiemateriaal ten behoeve van open dagen, rondleidingen en schoolklasbezoeken. Bovendien is de varkenshouderij via het programma Nederland Proeft op RTL4 gepromoot, dankzij een bijdrage van de POV. Ook heeft de POV Varkens Vandaag kunnen ondersteunen bij hun fantastische werk voor de promotie van de varkenshouderij in landelijke, regionale en lokale media. Daarnaast is hetWeekend van het Varken financieel ondersteund en heeft de Stichting Varkens in Zicht een financiële bijdrage gekregen om de 26 zichtstallen in Nederland te kunnen onderhouden.


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.