Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Varkens Vandaag wint Wien van den Brinkprijs!

| Geen reacties

22 varkens vandaag prijs (3)
De Nederlandse Vakbond Varkenshouders heeft vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering de Wien van den Brinkprijs toegekend aan de pr- en promotieorganisatie Varkens Vandaag uit het Brabantse Erp.
Varkens Vandaag kreeg de prijs uit handen van de oud-keeper van het Nederlands Elftal, Hans van Breukelen, die tijdens de ALV hoofdspreker was en een inspiratiesessie voor varkenshouders hield, onder de titel: ‘De zeven pijlers van succes’.
De Wien van den Brinkprijs is in 2014 door de NVV in het leven geroepen en bestaat uit een kunstwerk van kunstenaar Gerrit van Emous uit Putten en een oorkonde. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een of meerdere personen, of een organisatie die zich inzet voor draagvlak en maatschappelijke acceptatie van de varkenshouderij. De prijs is een eerbetoon aan de eerste voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, de in 2010 overleden Wien van den Brink, die in 1994 samen met negen andere varkenshouders de NVV oprichtte. De oprichters van de NVV waren in 2014 de eersten die de Wien van den Brinkprijs ontvingen.
Waardering NVV heeft grote waardering voor alle varkenshouders en organisaties die zich elke dag inzetten voor een positief imago van én een breed maatschappelijk draagvlak voor de varkenshouderij. ‘Ieder zorgt er op zijn eigen unieke wijze voor dat er een positief en eerlijk beeld ontstaat van de varkenshouderij. Het was voor ons dan ook lastig kiezen. Er zijn namelijk meerdere initiatieven, maar ook individuele personen die voor deze prijs in aanmerking komen’, zegt voorzitter Ingrid Jansen. ‘De NVV heeft dit jaar gekozen voor Varkens Vandaag.’
Varkens Vandaag Varkens Vandaag zorgt met een grote groep gepassioneerde vrijwilligers er al vijf jaar voor dat de Nederlandse varkenshouderij positief in de landelijke, regionale en lokale media komt. De organisatie doet dit op een creatieve en proactieve manier, vaak gekoppeld aan publieksacties en/of goede doelen. De acties van Varkens Vandaag genereren veel sympathie bij burgers, collega-varkenshouders, toeleverende bedrijven en media.
Bekende voorbeelden van positieve acties van Varkens Vandaag zijn onder meer de gratis uitgifte van de Passion for Pigs-magneetstickers, de Passion for Pigs On Tour waarbij kunstvarkens werden beschilderd en werden verkocht ten bate van het Leontienhuis
(opvangtehuis voor mensen met een eetstoornis) en de jaarlijkse wedstrijd ‘Lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland’.
Persberichten Varkens Vandaag helpt varkenshouders daarnaast geheel belangeloos bij het benaderen van de media en schrijft en verstuurt desgewenst persberichten naar de media over lokale of regionale acties, open dagen bij varkensbedrijven en/of bijzondere innovaties van varkenshouders of periferie. Varkenshouders hoeven voor deze hulp niets te betalen en worden zo professioneel gesteund bij het verkrijgen van positieve publiciteit.
De gratis hulp van Varkens Vandaag zorgt ervoor dat de varkenshouders zelf niet versnipperd media hoeven te zoeken en zich kunnen concentreren op hun kerntaak: varkens houden. De honderden berichten in kranten en in radio- en tv-reportages, die in de afgelopen vijf jaar dankzij Varkens Vandaag zijn gepubliceerd, hebben bijgedragen aan het verbeteren van het imago, het draagvlak en de maatschappelijke acceptatie van de varkenshouderij.
Waardering Met deze prijs wil de NVV haar waardering tonen voor de positieve bijdrage die Varkens Vandaag levert aan de algehele pr- en promotie van de varkenshouderij. Varkens Vandaag is een mooi voorbeeld van varkenshouders die uitgaan van eigen kracht, de maatschappij benaderen met open vizier en via een breed palet aan positieve acties burgers en media bekend maken met de varkenssector.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.