Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Varkens-taart actie weer van start!

| Geen reacties

Ook dit jaar organiseert Varkens Vandaag samen met enkele varkenshouders weer een ludieke taart aktie met wereld dierendag.

Schoolklassen zijn uitgenodigd om bij diverse varkenshouders een echte varkens taart te voeren.taart

Varkens zorgen niet alleen voor een lekker stuk vlees op ons bord, maar ook voor tal van andere belangrijke ingrediënten in producten die we bijna dagelijks gebruiken zoals tandpasta, inkt, snoep en shampoo.

Om varkens extra in het zonnetje te zetten, trakteren diverse varkenshouders aanstaande zondag   2 oktober op een echte werelddierendag taart van overgebleven brood, snoep, groenten en fruit   uit de voedingsindustrie. Ingrediënten die in de praktijk ook vaak een tweede leven krijgen als ingrediënt voor varkensvoer.                       Lekker duurzaam dus.

Varkens Vandaag heeft diverse media uitgenodigd om hiervan verslag te doen.

Maar ook u kunt gaan kijken bij onderstaande varkenshouders:

 

Een echte werelddierendagtaart voor de varkens van Geert en Grieto op zorgboerderij Mikkelshorst op zondag 2 oktober

Diervriendelijke en langzaam groeiende varkens kijken in Haren

deze-buitengewone-varkens-worden-zondag-2-oktober-getracteerd-op-een-werelddierendagtaart

Diervriendelijk leven voor langzaam groeiende buitenvarkens in Haren

Iedereen gebruikt elke dag producten van het varken. Is het niet het stuk vlees op het bord, dan zijn het wel de ingrediënten uit de botten, de huid en het haar van het varken die verwerkt worden in duizenden producten zoals tandpasta, shampoo, bier, drop, brood, drukinkt en wasverzachter. In Haren willen Willem Rienks en Stan Gloudemans laten zien hoe echt diervriendelijk en smaakvol varkensvlees er volgens hen uit ziet. Hun “Buitengewone Varkens” is een kleinschalig initiatief waarbij varkens in kleine groepen buiten worden gehouden. Er wordt gekozen voor locaties dichtbij de mens, zichtbaar voor iedereen. Mensen met hart voor de principes van het initiatief, zorgen voor de dieren. In Haren zijn dat zorgboeren Geert en Grieto. Er wordt gewerkt met langzaam groeiende varkensrassen met een vriendelijk karakter zodat ze goed benaderbaar zijn door mensen. Het vlees van de dieren heeft een mooie structuur en is lekker mals van smaak. De varkens die buiten naar hartenlust kunnen wroeten, spelen en scharrelen in de modder, ervaren veel dierwelzijn. De dieren worden gevoerd met tarwe, rogge, gras en eigen “wroetsel”. De varkens worden geslacht door twee kleinschalige, nog zelf slachtende slagers. Zij verwerken het vlees tot pakketten met vers vlees, gedroogde worsten en hammen. Dat wordt verkocht aan consumenten die bereid zijn een compleet vleespakket in één keer af te nemen en daar een eerlijke prijs voor te betalen.

Kom gezellig kijken naar de bijzondere buitenvarkens van Geert en Grieto

De Buitengewone Varkens van Geert en Grieto leven bij een zorgboerderij. Er zijn een prachtige winkel, speeltuin, pony’s en andere dieren op het bedrijf. Geert en Grieto hebben meestal 15 tot 25 varkens lopen van de lente tot de herfst. Aanstaande zondag 2 oktober is iedereen welkom om rond 15.00 uur te komen kijken hoe de Buitengewone Varkens genieten van de speciale werelddierendagtaart aan de Klaverlaan 37 in Haren.

******************************************************************************************************************************

Een echte werelddierendagtaart voor de varkens van Lambère en Mirella van de Ven in Vinkel op zondag 2 oktober

Gezellig varkens kijken bij zichtstal ’t Venster

 

Varkens zorgen niet alleen voor een lekker stuk vlees op ons bord, maar ook voor tal van andere belangrijke ingrediënten in prodtaartaktieucten die we dagelijks gebruiken zoals tandpasta, inkt, snoep en shampoo. Om varkens extra in het zonnetje te zetten, trakteren Lambère en Mirella van de Ven hun varkens aanstaande zondag 2 oktober op een echte werelddierendagstaart van overgebleven brood, snoep, groenten en fruit uit de voedingsindustrie. Ingrediënten die in de praktijk ook vaak een tweede leven krijgen als ingrediënt voor varkensvoer.

Geniet van moedervarkens en hun pasgeboren biggetjes

Boerderij het Venster aan de Vinkelsestraat 84 in Vinkel is een zeugenhouderij. De moedervarkens die er leven krijgen een aantal maal per jaar een nestje biggetjes die er op het bedrijf opgroeien tot speelse dieren van 25 kilo. De biggen verlaten dan het bedrijf om verder op te groeien bij een vleesvarkenshouder. Boerderij het Venster in Vinkel is een bijzondere boerderij. Iedereen is er elke dag welkom om naar de varkens te komen kijken en zelf te zien hoe varkens leven in de Nederlandse varkenshouderij. Je ziet er de zeugen en hun pas geboren biggetjes vanachter glas. Met een beetje geluk zie je er soms ook biggetjes geboren worden. In een andere stal zie je grote zwangere zeugen toeven in de dragende zeugenstal. Je ziet ze lekker luieren, eten, drinken, snuffelen en spelen met elkaar en het speciale varkensspeelgoed. Op het erf van boerderij Het Venster kun je trouwens heerlijk spelen.

Bijzondere boerderij waar iedereen elke dag welkom is om van varkens te genieten

Om hun varkens in het kader van Werelddierendag extra in het zonnetje te zetten, lieten Lambère en Mirella van de Ven een speciale werelddierendagtaart maken voor hun varkens. Aanstaande zondag 2 oktober is iedereen welkom aan de Vinkelsestraat 84 in Vinkel om rond 15.00 uur te komen kijken hoe de varkens bij de familie van de Ven genieten van de speciale varkenstaart.

*************************************************************************************************************************************

Een echte werelddierendagtaart voor de varkens van stadsboer Arno in Amsterdam-Noord op zondag 2 oktober

Gezellig varkens kijken bij stadslandbouwinitiatief Noord-Oogst

Diervriendelijk leven voor langzaam groeiende buitenvarkens in Amsterdam-Noorddeze-buitengewone-varkens-krijgen-op-2-oktober-een-werelddierendagtaart

IIn Amsterdam-Noord willen Willem Rienks en Stan Gloudemans laten zien hoe echt diervriendelijk en smaakvol varkensvlees er volgens hen uit ziet. Hun “Buitengewone Varkens” is een kleinschalig initiatief waarbij varkens in kleine groepen buiten worden gehouden. Er wordt gekozen voor locaties dichtbij de mens, zichtbaar voor iedereen. Mensen met hart voor de principes van het initiatief, zorgen voor de dieren. In Amsterdam-Noord is dat stadsboer Arno. Er wordt gewerkt met langzaam groeiende varkensrassen met een vriendelijk karakter zodat ze goed benaderbaar zijn door mensen. Het vlees van de dieren heeft een mooie structuur en is lekker mals van smaak. De varkens die buiten naar hartenlust kunnen wroeten, spelen en scharrelen in de modder, ervaren veel dierwelzijn. De dieren worden gevoerd met tarwe, rogge, gras en eigen “wroetsel”. De varkens worden geslacht door twee kleinschalige, nog zelf slachtende slagers. Zij verwerken het vlees tot pakketten met vers vlees, gedroogde worsten en hammen. Dat wordt verkocht aan consumenten die bereid zijn een compleet vleespakket in één keer af te nemen en daar een eerlijke prijs voor te betalen.

Amsterdam: Kom kijken naar de bijzondere buitenvarkens van boer Arno op zondag 2 oktober

De Buitengewone varkens van boer Arno leven op het terrein van stadslandbouwinitiatief Noord-Oogst (op voormalig sportpark De Melkweg). Nabij een korfbalveld, een restaurant, winkeltje en een kinderopvanglocatie wroeten en spelen de varkens. Aanstaande zondag 2 oktober is iedereen welkom om rond 15.00 uur te komen kijken hoe de Buitengewone varkens genieten van de speciale varkenstaart aan de Meteorenweg 272 in Amsterdam-Noord.

Voorthuizen:  60 schoolkinderen voeren taarten aan de varkens van varkenshouder Peter Druijff

Om hun dieren tijdens Werelddierendag extra in het zonnetje te zetten, trakteert de familie Druijff haar img_5284varkens aanstaande dinsdag 4 oktober op een speciale werelddierendagstaart die door studenten bloemsierkunst is gemaakt. Maar liefst 60 kleuters van basisschool Koningin Wilhelmina komen varkenshouder Druijff helpen. Ze leren die dag meteen iets over de varkenshouderij.Media zijn van harte uitgenodigd om opnames te maken bij dit vrolijke Werelddierendagevenement. De kinderen worden verwacht om 9.00 uur.

DONGEN – Varkens van de Vaartse Hoeve in Dongen hebben op Dierendag niet te klagen. Ze krijgen een varkenstaart met tomaat, koek, chips, komkommer, snoep, wortels en brood.

Een mix van roze koeken, droog brood, oude chips, slappe wortels en olijven die over de datum zijn. Daarbij loopt niet bij iedereen spontaan het water in de mond. Maar het is het feestmaal voor de varkentjes van boerin Astrid Lodewijks!

Aan de groepen 1, 2 en 3 van de Sint Agnesschool in Dongen de eer om het lekkers langs te brengen bij de kleine varkentjes. Want niet alleen huisdieren verdienen iets lekkers op Werelddierendag, ook de boerderijdieren lusten wel iets extra’s.

Kinderen van de Sint Agnes Basisschool waren uitgenodigd om de taarten uit te delen.
Juf Astrid Lodewijks vindt het uitdelen van de taarten niet alleen leuk maar ook nog nuttig: “Ze leren zo wat varkens eten. En ze leren zo omgaan met de dieren.”

Dit verscheen erover in de media:

  • De varkens van Mikkelhorst; Harener Weekblad, 26-9-2016, (artikel)
  • Werelddierendagtaart voor varkens in Vinkel, Ros kabelkrant, 23-9-2016, (artikel)
  • Wereldierendagtaart voor varkens in Vinkel, UdenNieuws.nl, 25-9-2016, (artikel)
  • Werelddierendagtaart voor varkens Het Venster in Vinkel, brab.Dagbl,25-9-2016 (artikel)
  • Dierendag taart voor varkens in Haren,  RTVnoord, 2-10-16, (filmpje, kijk vanaf 17.22 min)
  • Werelddierendagtaart voor varkens van Vaartse Hoeve, Het Kanton, 3-10-2016 (artikel)
  • Taart voor varkens in Vinkel voor werelddierendag, BrabantsDagblad, 27-9-16, (artikel)
  • Werelddierendag taart voor de varkens bij familie Druijff, Barneveld Vandaag, 3-4-2016, (artikel)
  • Kinderen geven dierendagtaart aan varkentjes, SBS HartvanNederland, 4-10-2016, (filmpje)
  • Varkens in dongen verwend met taart, Omroep Brabant, 4-10-2016, (filmpje)

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.