Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Koning Willem 1 College in de finale van “Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

| Geen reacties

4743horecavizierdaanvanschijndelenquintusteduitsKoning Willem 1 College in de finale van “Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

Daan van Schijndel en Quintus te Duits van het Koning Willem I College uit Den Bosch in de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

Het Konging Willem I college uit Den Bosch is doorgedrongen tot de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”. Een jury van top koks koos het gerecht “Krokante Varkensoor en Toffee van Buikspek van het Livar Varken” van Daan van Schijndel en Quintus te Duits als finalist. Op zaterdag 26 november strijden Daan en Quintus in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om de hoofdprijs. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

Krokante Varkensoor en Toffee van Buikspek van het Livar Varken

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. Vooral leerling koks werden dit maal uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury is dit jaar bijzonder gecharmeerd van de “Krokante Varkensoor en Toffee van Buikspek van het Livar Varken met een crème van Pastinaak en Zoetzure Appel” van het Koning Willem I college uit Den Bosch. Hun leerlingen Daan van Schijndel en Quintus te Duits ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Twan Musters. Alle drie vinden ze dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. “Goed varkensvlees leent zich juist typisch voor uitdagende en creatieve gerechten.”

 

Finale omringt door mooie proeverijen op zaterdag 26 november in Eindhoven

Daan en Quintus strijden op 26 november in de landelijke finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht tijdens de grote kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende culinair redacteur Frans van Meeuwen van het vakblad Passion Hi tussen 11.00 en 15.00 uur. De Kerstfair en het culinair theater van Hanos in Eindhoven zijn gratis toegankelijk voor klanten van Hanos. Zij worden uitgenodigd te proeven van de wedstrijdgerechten. Daarnaast zijn er deze dag tientallen proeverijen, kookdemonstraties en workshops in het thema kerst.

 


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.