Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Vakschool Wageningen in de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland

| Geen reacties

Annemiek Pieters-de Nooijer, Marijke Beulen en Birgit van der Zwan van Provincie winnaar Limburg

 

ROC Rijnijsel uit Wageningen is doorgedrongen tot de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”. Een jury van topkoks koos het gerecht “Chocolade Brownie met Buikspek en Reusel” van Annemiek Pieters-de Nooijer, Marijke Beulen en Birgit van der Zwan als finalist. Op zaterdag 26 november strijdt het drietal in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om de hoofdprijs. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

Chocoladebrownie van Buikspek en Varkensreusel

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. Vooral leerling koks worden deze keer uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury is dit jaar bijzonder gecharmeerd van de “Chocoladebrownie van Buikspek en Varkensreusel” van het Rijnijselcollege uit Wageningen. Hun leerlingen Annemiek Pieters-de Nooijer, Marijke Beulen en Birgit van der Zwan ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Joost Opdenoordt. Alle vier vinden ze dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. “Goed varkensvlees leent zich juist typisch voor uitdagende en creatieve gerechten.”

 

Finale omringt door mooie proeverijen op zaterdag 26 november in Eindhoven

Annemiek Pieters-de Nooijer, Marijke Beulen en Birgit van der Zwan strijden op 26 november in de landelijke finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht tijdens de grote kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende culinair redacteur Frans van Meeuwen van het blad Passion Hi tussen 11.00 en 15.00 uur. De Kerstfair en het culinair theater van Hanos in Eindhoven zijn gratis toegankelijk voor klanten van Hanos. Zij worden uitgenodigd te proeven van de wedstrijdgerechten. Daarnaast zijn er op deze dag tientallen proeverijen, kookdemonstraties en workshops in het thema kerst.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.