Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

ROC Rijnijsel in Arnhem in de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

| Geen reacties

Barry Geerts en Annelies van Hoogstraten van 2015lvvg2

ROC Rijnijsel uit Arnhem is doorgedrongen tot de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”. Een jury van topkoks koos het gerecht “Varkenstrog” van Barry Geerts en Annelies van Hoogstraten als finalist. Op zaterdag 26 november strijdt het drietal in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om de hoofdprijs. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

Varkenstrog van varkenswang, bloedworst en een krokantje van zwoerd

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. Vooral leerling koks worden deze keer uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury is dit jaar bijzonder gecharmeerd van de “Varkenstrog van varkenswang, bloedworst en een krokantje van zwoerd geserveerd met een mousseline van aardappel en gepocheerde appel” van het Rijnijselcollege uit Arnhem. Hun leerlingen Barry Geerts en Annelies van Hoogstraten ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Joost Opdenoordt. Alle drie vinden ze dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. “Goed varkensvlees leent zich juist typisch voor uitdagende en creatieve gerechten.”

 

Finale omringt door mooie proeverijen op zaterdag 26 november in Eindhoven

Barry Geerts en Annelies van Hoogstraten strijden op 26 november in de landelijke finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht tijdens de grote kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende culinair redacteur Frans van Meeuwen van het blad Passion Hi tussen 11.00 en 15.00 uur. De Kerstfair en het culinair theater van Hanos in Eindhoven zijn gratis toegankelijk voor klanten van Hanos. Zij worden uitgenodigd te proeven van de wedstrijdgerechten. Daarnaast zijn er op deze dag tientallen proeverijen, kookdemonstraties en workshops in het thema kerst.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.