Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

ROC Midden Nederland uit Nieuwegein in de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

| Geen reacties

Rabab Kassi en Max de Rooij van rabab-kassi

ROC Midden Nederland uit Nieuwegein is doorgedrongen tot de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”. Een jury van topkoks koos het gerecht “Gelakte Varkensprocureur van de Big Green Egg met een Zwoerd Krokantje” van Rabab Kassi en Max de Rooij als finalist. Op zaterdag 26 november strijden Rabab Kassi en Max de Rooij in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om de hoofdprijs. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

Gelakte Varkensprocureur van de Big Green Egg met Zwoert Krokantje

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. Vooral leerling koks werden deze keer uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury is dit jaar bijzonder gecharmeerd van de “Gelakte varkensprocureur met een Zwoerd Krokantje, Gerookte Kweeperen, Wortelcrème van de barbecue en een Crumble van Spek, Pompoenpit en Chocolade” van ROC Midden Nederland uit Nieuwegein. Hun leerlingen Rabab Kassi en Max de Rooij ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Ko Miltenburg. Rabab werkt als leerling kok bij ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Max de Rooij werkt als leerlong kok bij kasteel Heemstede in Houten. Alle drie vinden ze dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. “Goed varkensvlees leent zich juist typisch voor uitdagende en creatieve gerechten.”

Finale omringt door mooie proeverijen op zaterdag 26 november in Eindhoven

Rabab Kassi en Max de Rooij strijden op 26 november in de landelijke finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht tijdens de grote kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende culinair redacteur Frans van Meeuwen van het blad Passion Hi tussen 11.00 en 15.00 uur. De Kerstfair en het culinair theater van Hanos in Eindhoven zijn gratis toegankelijk voor klanten van Hanos. Zij worden uitgenodigd te proeven van de wedstrijdgerechten. Daarnaast zijn er op deze dag tientallen proeverijen, kookdemonstraties en workshops in het thema kerst.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.