Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Summa College in Eindhoven in de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

| Geen reacties

Riona Kenti, Rick Hoevenaars en Merijn Keeris van Summa College in Eindhoven in de finale van het

“Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

Summa College uit Eindhoven is doorgedrongen tot de finale van het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”. Eenriona-rick-en-merijn-van-summa-college-uit-eindhoven-doorgedrongen-tot-de-finale-van-het-lekkerste-varkensvleesgerecht-van-nederland jury van topkoks koos het gerecht “Knorrig Woud” van Riona Kenti, Rick Hoevenaars en Merijn Keeris als finalist. Op zaterdag 26 november strijdt het drietal in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om de hoofdprijs. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

Knorrig Woud met Friberne varkensprocureur in het hooi van de Big Green Egg

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. Vooral leerling koks worden deze keer uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury is dit jaar bijzonder gecharmeerd van de “Knorrig Woud op basis van Friberne varkensprocureur in het hooi van de Big Green Egg met zacht gegaarde varkenswang in Patanegra ham, boomstammetjes van gelakte schorseneer en toffee van Topinamboer” van Summa College uit Eindhoven. Hun leerlingen Riona Kenti, Rick Hoevenaars en Merijn Keeris ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Hein Goverde. Alle vier vinden ze dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. “Goed varkensvlees leent zich juist typisch voor uitdagende en creatieve gerechten.”

Finale omringt door mooie proeverijen op zaterdag 26 november in Eindhoven

Riona Kenti, Rick Hoevenaars en Merijn Keeris strijden op 26 november in de landelijke finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht tijdens de grote kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende culinair redacteur Frans van Meeuwen van het blad Passion Hi tussen 11.00 en 15.00 uur. De Kerstfair en het culinair theater van Hanos in Eindhoven zijn gratis toegankelijk voor klanten van Hanos. Zij worden uitgenodigd te proeven van de wedstrijdgerechten. Daarnaast zijn er op deze dag tientallen proeverijen, kookdemonstraties en workshops in het thema kerst.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.