Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Winnen van de Agrafiek Award 2017

| Geen reacties

Sabine GrobbinkWoensdagmiddag was het dan zover, de uitreiking van de Agrafiek Award 2017.

De persoon die mij had aangedragen, waardeerde mijn maatschappelijke betrokkenheid naar de burgers toe zeer. Dat is natuurlijk superleuk om te horen, maar is dat wel zo’n grote prijs waard? Er volgde een bedrijfsbezoek van de jury. Een interview op varkensbedrijf.nl. Er werd een bedrijfsfilm gemaakt en via internet kon je je stem uitbrengen voor de publieksprijs. Stiekem hoopte ik dan ook een beetje op die prijs. Als je via twitter en facebook dagelijks berichten stuurt, vanuit het bedrijf, is het natuurlijk leuk als de mensen, die dat volgen en waarderen, ook de moeite nemen om op je te stemmen. Ik had de dames studieclub meegenomen naar de uitreiking. Ik vond het namelijk super, dat er een vrouw genomineerd was. De vrouw staat vaak bescheiden op de achtergrond, terwijl ze wel degelijk een belangrijke rol speelt in het bedrijf.

Vrouwenpower!

Met een auto vol dames reden we vanuit het hoge noorden naar Venray.

Na een leuke en boeiende presentatie van Paulien Hogenkamp over haar rol als ondernemerscoach, reikte zij de publieksprijs uit. Ik was erg blij, dat ik deze gewonnen had en zelfs een beetje overdonderd. Toen kwam de uitreiking van de Agrafiek Award, die door de jury was uitgekozen. We stonden daar met drie mooie bedrijven op een rij. Wie zou daar de winnaar van zijn?

Ik kon bijna niet geloven, dat de jury mij had uitgekozen als winnaar van de prachtige Agrafiek Award!

In het rapport van de jury stond:

Sabine geeft de varkenshouderij, via de sociale media een gezicht in de samenleving. Verder meldt het juryrapport: “Het bedrijf kenmerkt zicht door een maatschappijgerichte openheid met een trotse Sabine aan het roer. De zeugen hebben nog net geen Twitter-account, maar via Sabine positioneert dit bedrijf zich via sociale media zeer goed in de samenleving”.

Trots ben ik op deze prijs!

Natuurlijk ga ik gewoon door met het eerlijk mijn eigen verhaal vertellen over de varkenshouderij. Ik kan dit natuurlijk niet alleen. Ik hoop, dat ik varkenshouders kan inspireren en motiveren om nog meer die trots uit te stralen. Laat zien wat je doet en vertel met passie over het houden van varkens. Wat voor ons zo vanzelfsprekend is, is voor mensen die nooit een bedrijf hebben bezocht een bijzonder en goed verhaal. De zorg en passie waarmee wij onze varkens houden en verzorgen, mag gezien worden.

En dat is ook wat VarkensVandaag doet!

Positief nieuws in de media brengen!

Na de uitreiking konden we genieten van een heerlijk buffet en wat gezellig dat de dames erbij waren. We hebben er als damesteam van genoten!

Het winnen van beide prijzen, geeft nog meer energie om trots te zijn!

De dagen erna volgden enorm veel felicitaties, bloemen en taart!

Iedereen enorm bedankt!

Sabine Grobbink

Hierover verscheen in de media:

  • vakblad varkensbedrijf, 15-3-2017, <klik hier>
  • RTV-Drenthe: Sabine wint Agrifiek-award, 15-3-2017, <filmpje>

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.