Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Levensloop van Piggy; Blog van Varkens Vandaag teamlid Mark van Dijk

| Geen reacties

Levensloop van Piggy

ris-vanDijk- Odiliapeel160-1uitsnede2Dit is mijn eerste blog, maar alles moet eens de eerste keer zijn.

Ik zal me eerst even voorstellen.

Hallo mijn naam is Mark van Dijk, 47 jaar, getrouwd met Mariëlle en samen hebben we 4 kinderen. Dat is IETS, waar we trots op zijn. IETS staat voor de eerste letters van onze kinderen: Ilse, Elle, Twan en Stef. We wonen in Odiliapeel en zijn trotse varkensboeren!

Onze oudste dochter, Ilse, heeft een jaar geleden gevraagd of ze de levensloop van een big  mag filmen. Een leuk initiatief en af en toe hebben wij geholpen door ook wat shots te maken. Deze big heeft de naam Piggy (7030) gekregen en heeft inmiddels zelf ook al biggen gehad. Onlangs heeft Ilse dit filmpje haar Sociale Media en YouTube geplaatst. Leuk om te weten dat Piggy dragend is van haar 2e toom biggen.

Naar mijn mening is zo’n kort filmpje een leuke, simpele en duidelijke manier om het echte verhaal in de media te vertellen. En dat het wordt gewaardeerd, blijkt uit de vele reacties.

Verder heeft Ilse van de week ook haar eerste Vlog gemaakt over ons varkensbedrijf en deze ook gedeeld op de sociale media. Bijzonder om te vermelden, is dat Ilse 18 jaar is en een creatief-technische opleiding volgt op het Sint Lukas in Boxtel. Dus haar medestudenten en vriendengroep staan ver van het boerenleven. Toch draagt Ilse regelmatig haar ‘varkens zijn cool-shirt’ en vertelt ze vol passie over ons bedrijf en de varkens. Ze heeft ook al een project over duurzaamheid over ons bedrijf gemaakt en in de klas gepresenteerd.

Als haar vader kan ik alleen maar heel erg trots zijn, bij het zien van deze betrokkenheid en passie.

Ben je ook benieuwd naar de vlog van Ilse, of naar de levensloop van Piggy? (KLIK op de dikgedrukte gedeeltes!)

Ik hoop dat velen deze filmpjes bekijken, liken en delen. Wat mij betreft is een vlog een leuke manier om jouw verhaal te delen met de burgers.

Bij deze daag ik jullie uit om ook een filmpje te maken en te delen op social media. App deze ook naar 06-1646324, dan deelt Varkens Vandaag hem ook.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.