Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Erpse varkenshouders laten hun nieuwste nieuwigheden zien tijdens Vuur en Vlam Erp

| Geen reacties

Tijdens Vuur en Vlam in Erp draait alles om elkaar ontmoeten en elkaar verrassen met ieders positieve capaciteiten in een warme winterse omgeving. De 20 varkenshouders uit Erp, Keldonk en Boerdonk hebben zich dit jaar georganiseerd om samen te laten zien welke bijzondere en positieve innovaties de varkenshouderij voortbrengt. Ze willen daarmee hun vakmanschap tonen en laten zien welke positieve ontwikkeling de sector doormaakt.

Fotografe Monique van der Steen heeft daarom alle 20 varkensbedrijven in beeld gebracht en van elk bedrijf een eigen bijzonder noviteit gefotografeerd. Zo zijn er bedrijven te zien die investeerden in zonnepanelen om zo zelf duurzaam varkens te houden en om ook andere huishoudens te voorzien van duurzame energie. Andere bedrijven produceren duurzame energie door de warmte van hun varkens uit hun stallen terug te winnen en in te zetten binnen hun eigen bedrijf. Weer andere varkenshouders laten hun nieuwste technieken zien waarmee ze de uitstoot van ammoniak en geur uit hun bedrijf beperken. Verder zijn er foto’s van Erpse, Keldonkse en Boerdonkse bedrijven die het vlees van hun varkens verwerken tot bijzondere, nieuwe en verrassende producten.

Het spreekt voor zich dat de varkenshouders er zelf op 17 en 18 december ook waren om te vertellen over hun varkensbedrijven en om iedereen te trakteren op de lekkerste producten uit de varkenshouderij. De Erpse, Keldonkse en Boerdonkse varkenshouders staan klaar voor het publiek op zondag 18 december van 14.00 tot 20.00 uur.

Over dit evenement is het volgende in de pers verschenen:

  • Erpse krant: ‘Varkenshouders reiken vleespakketten uit’ (artikel), 19-01-2012
  • Gemerts Nieuwsblad: ‘Erpse varkenshouders laten hun nieuwste nieuwigheden zien tijdens Vuur en Vlam’ (artikel), 15-12-2011
  • Kliknieuws: ‘Zonnepanelen bij varkensbedrijven’ (artikel), 13-12-2011
  • Presentatie Erpse varkenshouders

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.