Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Open dag “Werken in de Varkenshouderij”

| Geen reacties

Komende tijd ruim 1000 nieuwe vacatures voor mannen, vrouwen en jongeren die graag met dieren omgaan.

De varkenshouderij in Brabant biedt volop werk voor mannen, vrouwen en jongeren die graag met dieren omgaan. De komende tijd ontstaan er naar schatting 1000 banen in deze sector waarvoor goede arbeidsvoorwaarden en een prima salaris gelden. Op zaterdag 11 augustus organiseren varkenshouders en arbeidsbemiddelaars daarom een speciale open dag “Werken in de Varkenshouderij”. De open dag vindt plaats in de zichtstallen bij de fam. v/d Ven, Vinkelsestraat 84 in Vinkel.

Informatie over banen en opleidingen in varkenshouderij

Tijdens deze open dag kunnen bezoekers vanuit de zichtstal een kijkje nemen in de stallen. Ze zien er hoe dieren leven en hoe er voor hen wordt gezorgd. In de zichtstal zijn volop mensen aanwezig die kunnen vertellen over het werk in de varkenshouderij. Varkenshouder Lambére v/d Ven vertelt over het werk dat in de varkenshouderij gedaan wordt.

Medewerkers van AB Brabant beantwoorden vragen van bezoekers, geven een inzicht in de eisen die gesteld worden aan hun werknemers en leggen uit hoe je binnen een bedrijf wordt ingewerkt tot dierverzorger. Daarnaast is het mogelijk om informatie te krijgen over het doorlopende programma aan MBO opleidingen die jongeren en volwassenen (om)scholen tot dierverzorger in de varkenshouderij. Voor deze opleiding geldt een baangarantie. Wie aanstaande zaterdag 11 augustus geïnteresseerd is geraakt in het werken in de varkenshouderij, kan meteen solliciteren naar één van de vele openstaande vacatures.

Varkens kijken, vragen stellen en direct solliciteren

Wil je ook zien hoe leuk het werk in de varkenshouderij, bezoek dan de open dag “Werken in de varkenshouderij”. Deze wordt gehouden op zaterdag 11 augustus van 10:00 uur tot 13:00 uur bij de familie v/d Ven aan de Vinkelsestraat 84 in Vinkel. Iedereen is welkom. Voor meer informatie over deze open dag kunt u bellen met AB Brabant tel. 0411 612080 of e-mail info@abbrabant.nl.

Over dit project is het volgende in de pers verschenen:

  • Boerderij: ‘Actie levert 20 potentiële werknemers op’ (artikel), 21-08-2012
  • Boerderij: ‘Wervingsactie AB Brabant succes’ (artikel), 15-08-2012
  • Brabants Dagblad: ‘Werk zat in de varkenssector’ (artikel), 11-08-2011

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.