Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

De vijf finalisten van de kookwedstrijd ‘Lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland’ zijn bekend

| Geen reacties

Het is zover, de finalisten van de kookwedstrijd ‘Lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland’ zijn bekend. Tijdens de kerstfair in de Hanos te Eindhoven zullen 5 finalisten live hun varkensvleesrecept afkoken in het culinaire theater voor een deskundige jury. Heeft u zin in een heerlijk dag je uit? Of heeft u nog inspiratie nodig voor een heerlijk kerstdiner? Kom dan naar dit leuke evenement op zaterdag 8 december van 11.00 – 16.00 u! Adres: Hurksestraat 19-A 5652 AH Eindhoven.

De finalisten:

Restaurant Plaats 1 in Nijmegen

Daan Duives

www.plaats1.com

Gerecht

Baamburgs wangetje en Baamburgs buikspek. Mousseline van aardappel/ cantharellen/ morillejus

Restaurant de 3 Gebroeders in Gerwen

Yori Strijbos

www.de3gebroeders.nl

Gerecht

Gebraden Heyde Hoeve varkenshaasmedaillon gevuld met morille en farce van peccorino, geserveerd met gestoofde varkenssukade op een bedje van rode bieten risotto, coppa, zuring en eigen jus waarin aceto balsamico.

Restaurant 1910 in Eindhoven

Ton Hoogers

www.1910-restaurant-bar.nl

Gerecht

Zacht gegaard Heyde Hoeve ribbetje, krokante nek, zalf van pastinaak, smokey  bbq saus, crunch van knoflook, duxelle van paddenstoelen

Restaurant Pret a Porter in Utrecht

Tjeerd Van Voorst

www.pretaporter.nl

Gerecht

Procureur & Rack van het Mangalica varken. Geserveerd met aardappel/ spektaart en saus van Morrilles.

Restaurant Korianders in Rhenen

Jeffrey Schoeman

www.Korianders.nl

Gerecht

Livar en Spruitkool. Chinees buikspek/ Livar Haas/ Stampot Spruitkool/ Livar wang/oosterse saus

Over dit project zijn de volgende berichten in de media verschenen:

  • PlattelandsPost: ‘Aandacht voor varkenshouderij’ (artikel), 07-12-2012
  • Licht op Eindhoven: ‘Restaurant 1910 het beste varkensvleesgrecht’ (artikel), 07-12-2012
  • Rhenense Betuwse Courant: ‘Korianders heeft beste varkensvleesgerecht’ (artikel), 05-12-2012
  • Horeca Entree: ‘Finalisten Lekkerste Varkensvleesgerecht’ (artikel), 03-12-212
  • Omroep Brabant: ‘Twee Brabantse restaurants uitgeroepen tot lekkerste varkensvleesrestaurant van Nederland’ (artikel), 29-11-2012

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Livar, Frievar en Heyde Hoeve.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.