Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland

Door drukke omstandigheden bij de diverse partners die samenwerken in het project “Het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland” is besloten

om de editie van 2017 uit te stellen naar begin 2018. We willen een mooie wedstrijd en dat kan niet zonder voldoende voorbereiding en juiste aandacht, daarom in 2018!

U hoort hierover ter zijner tijd opnieuw van ons!

In plaats hiervan lanceren we op 4 oktober 2017, de wedstrijd Teampork!

banner

 

 

Studenten ROC Nieuwegein winnen wedstrijd ‘Het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland 2016’

 

Een jury van topkoks koos zaterdag 27 november jl. het gerecht ‘Gelakte Varkensprocureur van de Big Green Egg met een Zwoerd Krokantje’ van Rabab Kassi en Max de Rooij als winnaars van de wedstrijd ‘Het lekkerste
varkensvleesgerecht van Nederland 2016.’ Rabab Kassi en Max de Rooij studeren aan het ROC Facility Horeca & Travel College in Nieuwegein en ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Ko Miltenburg.

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. Vooral leerling koks werden deze keer uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury was dit jaar bijzonder gecharmeerd van de “Gelakte varkensprocureur met een Zwoerd Krokantje, Gerookte Kweeperen, Wortelcrème van de barbecue en een Crumble van Spek, Pompoenpit en Chocolade” van ROC Midden Nederland uit Nieuwegein.

De jury loofde hun gerecht om de bijzondere innovatie, de combinatie van professionele technieken, de creativiteit en het hoge niveau van de kookkunsten. Rabab Kassi en Max de Rooij gebruikten onder andere de waterpijp met appeltabak, de tajine en de barbecue om hun gerecht te bereiden. Bovendien waardeerde de jury de combinatie van Hollandse en Oosterse specerijen die een bijzonder verfijnde smaak opleverde.

Eerder dit jaar behaalde Rabab Kassi een fantastische vierde plaats tijdens ‘Talent van de Toekomst’ in het Miele Experience Center in Vianen. Rabab werkt eerder bij restaurant Auguste in Maarssen en momenteel als chef de parti bij ’t Amsterdammetje in loenen aan de Vecht.

Volg jij een culinaire opleiding en is koken dus jouw passie? Dan dagen wij je uit!

HANOS organiseert ‘het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland 2016’.

We zijn op zoek naar creatieve leerlingen die een mooi gerecht met varkensvlees willen maken. Samen met je team creëer je een originele drank-spijscombinatie waar je ‘u’ tegen zegt. Tijdens de finale strijden jullie tegen leerlingen van andere scholen. Een mooie manier om te laten zien dat j081212_3760ullie je vak verstaan én een goed item voor op je CV. Kortom, een topervaring waar je sowieso veel van leert en waar je jezelf mee op de kaart zet! En last but not least: er zijn mooie prijzen te winnen.

Wat willen we zien?

Een mooie creatie van varkensvlees, gecombineerd met producten uit het seizoen. Denk vooral out of the box; bites, streetfood, tapas 3.0, een bijzondere presentatie, niet één schilderij op een bord. Van de creatie moet In ieder geval één item van het varken op de barbecue bereid zijn. Bij het gerecht serveer je een passende drank, waarmee je laat zien dat je de kunst van het combineren van drank en spijs onder de knie hebt.

Werkwijze

Per school mogen er drie personen aan de wedstrijd deelnemen. Twee personen maken het gerecht in de keuken af en lichten de creatie toe aan de jury. Eén gastheer of -vrouw mag assisteren bij het serveren van de creaties en mag de drank-spijscombinatie toelichten.

Meedoen?

Denk jij nu ‘ik heb hét gerecht’? Of heb jij een leerling waarvan je denkt ‘die moet hieraan meedoen’? Leuk! Informatie opvragen of aanmelden kan door een mailtje te sturen naar de culinair adviseur van HANOS Eindhoven, Wim Winkel. Je kunt je opgeven tot en met4 november. Bij je aanmelding ontvangen we graag het recept, de drank-spijscombinatie en een foto van het gerecht.

De grote finale is op zaterdag 26 november in HANOS Eindhoven.

Wedstrijd “Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland” voor restaurants en kookclubs

Varkensvlees is lekker, veelzijdig, gezond en betaalbaar. Ideaal als basis voor de beste gerechten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Speciaal daarom organiseren wij de wedstrijd “Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland” voor restaurants en kookclubs.

Winnaar 2012

Jeffrey Schoeman – Restaurant Korianders Rhenen

Lekkerste varkensvleesgerecht 2012 - Korianders

Winnaar 2013

Teun Rondeel – Restaurant De Luytervelde EindhovenwebTeun_Rondeel

Winnaar 2014

Paul Kappe – Restaurant Monarh Tilburg

SONY DSC

Winnaar 2015

Marco van der Wijngaard – Restaurant De Hoefslag Bosch en Duin

12308617_757010797759313_5676768403021998862_n

Winnaar 2016

Rabab Kassi en Max de Rooij – ROC Nieuwegein

lvvg-winnaar