Varkens Vandaag

Varkens Vandaag brengt het echte verhaal in de media

Wedstrijdreglement

“Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland 2016”1503329_638139002887792_2071076457_n

De wedstrijd “Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland” staat open voor koks  in opleiding.  Op 26 november 2016, tijdens de drukbezochte Hanos Kerstfair in Eindhoven in het Culinair theater zullen zij strijden om de titel.

Werkwijze.
Per school mogen er drie personen aan de wedstrijd deelnemen. Twee personen maken het gerecht in de keuken af en lichten de creatie toe aan de jury.
Eén gastheer of -vrouw mag assisteren bij het serveren van de creaties en mag de drank-spijscombinatie toelichten.
                                                                             Het varkensvlees wat gebruikt wordt komt uit speciale houderijen van varkens (concepten).

 

 1. Inhoud van de wedstrijd.

Wat willen we zien?

Een mooie creatie van varkensvlees, gecombineerd met producten uit het seizoen. Denk vooral out of the box; bites, streetfood, tapas 3.0, een bijzondere presentatie, niet één schilderij op een bord. Van de creatie moet In ieder geval één item van het varken op de barbecue bereid zijn. Bij het gerecht serveer je een passende drank, waarmee je laat zien dat je de kunst van het combineren van drank en spijs onder de knie hebt.

Uit alle inzendingen wordt per school een finalist geselecteerd die mag gaan strijden om de landelijke titel. De finalisten worden ook  beloond met een mooi aantal prijzen.

  • De winnende school krijgt een gevelschild uitgereikt met daarop de tekst “Finalist lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland 2016”.
  • Ook krijgt de winnaar een reportage met het winnende gerecht in Passion HI magazine.
  • Het winnende concept (de varkenshouderij in combi met slaagerij) zal ook voldoende aandacht krijgen in de media.

 10404280_826566390711718_6557905157875813339_n2. De beoordeling

De jury zal de gerechten beoordelen op basis van originaliteit, presentatie en inventiviteit.  Tevens zal gelet worden op het gebruik van wat minder bekende delen van het varken. Uiteraard zal in de finale nauwkeurig gelet worden op de smaak en de cuisson .

 3. Finale

Tijdens de finale strijden finalisten om de hoofdprijs tijdens de kerstshow van Hanos Eindhoven. Hier is het de bedoeling dat de deelnemers ieder live hun gerecht presenteren aan  de jury en het publiek. De gerechten dienen thuis zover mogelijk te worden voorbereid  zodat het ter plekke slechts “afgemaakt/gedresseerd” hoeft te worden.

 

 4. Prijs

Alle finalisten ontvangen een regionale PR campagne over de gewonnen prijs in media in zijn of haar regio en een officieel gevelschild met de aanduiding “Finalist van het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland 2o16”. Daarnaast ontvangt de landelijke winnaar een waardecheque van Hanos. Het winnende concept wordt beloond met een PR campagne in hun regio rond het winnen van hun prijs. De PR campagne en het gevelschild zetten uw school en concept nog eens extra op de kaart. Er zal ook ruim aandacht besteed worden aan de finale en de deelnemers in Passion HI magazine en de Hanos courant.

Inschrijven kan hier: wwinkel@hanos.nl.

 

7062_608817339153292_547134691_n